3 manieren om flyers te verspreiden

Je bent de trotse eigenaar geworden van een bedrijf. Gefeliciteerd! Nu is het zaak iedereen kennis te laten maken met jouw bedrijf, jouw diensten en jouw producten. Dat kun je doen op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld advertenties plaatsen in plaatselijke kranten of regionale weekbladen. Echter, doordat deze bladen vaak huis aan huis worden verspreid en niet gericht zijn aan een bepaalde doelgroep, is het maar de vraag of jouw potentiële klanten zich onder de lezers bevinden. Social Media is tegenwoordig ook zeer geliefd en zeker een prima middel om naamsbekendheid mee op te bouwen.

Het nadeel van Social Media, is dat wanneer je het niet perse nodig hebt, het bericht of de advertentie tevoorschijn komt en wanneer je het op wilt zoeken omdat je het juist dan wel nodig hebt, je het niet meer terug kunt vinden. Het is niet tastbaar en dat zijn flyers wel. Flyers zijn dan ook een schitterend medium om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Flyers huis aan huis verspreiden  

Flyers lenen zich uitstekend om huis aan huis te verspreiden. Een flyer is klein van formaat en bevat een pakkende boodschap. Zorg ervoor dat jouw flyer opvalt tussen de andere folders en brochures. Zorg dus voor duidelijke opvallende kleuren of ga juist voor iets afwijkends. Het verspreiden van flyers kun je zelf doen, maar zou je ook kunnen laten doen door een bedrijf dat zich richt op de verspreiding van reclame. In veel gevallen kun je daar zelfs je eigen flyer laten ontwerpen en drukken. Alles onder één dak dus. Je kunt aangeven waar je jouw flyer verspreid wilt hebben en zo komt deze dus altijd op de juiste plek terecht. Wil je bijvoorbeeld flyers verspreiden in Utrecht, dan kun je dat daar eenvoudig aangeven.

In een drukke winkelstraat

Is jouw bedrijf gevestigd in een zijstraat van een drukke winkelstraat? Zo’n straatje wat iedereen vaak voorbij loopt? Dan zou je in die winkelstraat een werknemer kunnen laten flyeren. Zeker wanneer je een winkel hebt is dit vaak een prima actie. Het winkelend publiek is dan uiteraard jouw doelgroep en door deze personen een flyer in de hand te drukken, lok je ze eigenlijk direct naar jouw bedrijf of winkel.

Op gemeenschappelijke plaatsen

Je kent ze vast wel, de folderrekken. Je ziet ze bij de dokter, bij de bibliotheek, in clubgebouwen en op vele andere plaatsen. In veel gevallen mag je hier gratis je flyer tussen plaatsen. Dat is altijd mooi, gratis reclame en een geïnteresseerd persoon is toch weer een potentiële klant.  

Plaats een reactie