Alles wat je moet weten over noten

Je kunt het gezonde eten van tegenwoordig wel een hype noemen. Iedereen is weer bezig met sporten en daarbij ook een gezonde levensstijl naleven. Bewuste keuzes maken op het gebied van voeding brengt veel voordelen met zich mee en behaalt in combinatie met sporten dan ook snel het gewenste effect. In deze blog lees je alles wat je moet weten over noten die ook bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Noten als tussendoortje

Zoals velen al weten bevatten noten best veel calorieën, maar zorgen ze er daarnaast ook voor dat je een vol gevoel krijgt. Noten zijn daarom een goede snack om tussen de maaltijden door te eten. Zorg er alleen wel voor dat je het beperkt tot een bepaald aantal, anders krijg je straks te veel calorieën binnen. Noten bevatten daarbij ook ijzer, vitamine E en vitamine B1 en zijn perfect voor wanneer je vegetarisch eet.

Verschillende type noten

Er zijn meer soorten noten dan je je van tevoren kunt bedenken. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld de cashewnoten of pistache noten. Een noot die veel mensen kennen zijn de paranoten of de macadamianoten. Het wordt aangeraden om maar 6 paranoten per dag te eten, omdat je anders te veel selenium binnen kunt krijgen. De noot kent daarnaast juist het voordeel dat selenium het verouderingsproces remt. De cashewnoot kun je ook in veel gerechten gebruiken. De noot heeft een zachte smaak die net dat beetje extra toevoegt aan een gerecht.

Zoet of hartig

Noten kun je zowel zoet als hartig eten. Denk bijvoorbeeld aan de bekende pindarotsjes die zowel chocola als pinda’s bevatten. In de winkel vind je ook veel gezouten of gekruide noten die je als hartige snack kunt eten. De combinatie van zoet en hartig is ook altijd een goed idee wanneer je werkt met noten.

 

Plaats een reactie