Alles wat je wil weten over meal prep maaltijden

Ben jij een fanatieke sporter waarbij de dagen te kort lijken om nog te koken of heb je andere bezigheden die veel tijd van je vragen? Dan kunnen meal prep maaltijden een echte uitkomst voor je zijn. Wat meal prep maaltijden precies zijn, hoe je kunt beginnen en wat je nodig hebt leggen we allemaal uit in deze blog. Zo kan jij deze week nog aan de slag met het voorbereiden van voedzame maaltijden!

Wat zijn meal prep maaltijden?

De term ‘meal prep’ komt van het Engelse ‘meal preparation’, oftewel ‘maaltijd voorbereiding’. Dit is dan ook precies wat meal prep is: het voorbereiden van maaltijden. Bij meal prep duik je aan het begin van de week de keuken in om een aantal maaltijden voor te bereiden voor de komende week.

De populairste maaltijd om te mealpreppen is het avondeten, maar tegenwoordig worden het ontbijt en de lunch ook steeds vaker voorbereid door mealpreppers. Ook je tussendoortjes kan je makkelijk een aantal dagen van tevoren voorbereiden. Hierdoor heb je heel de week geen omkijken meer naar eten.

Voor wie zijn mealprep maaltijden?

Mealpreppen is een populair begrip binnen de sportwereld. Voor veel sporters is het voor optimale sportprestaties belangrijk om voedzaam en eiwitrijk te eten. Door de maaltijden voor te bereiden, is de kans kleiner dat ze naar minder voedzame ingrediënten of maaltijden grijpen. Daarnaast scheelt het natuurlijk doordeweeks ook ontzettend veel tijd. Een voorbereide maaltijd hoef je vaak alleen maar even in de magnetron of oven op te warmen.

Meal prep maaltijden worden echter ook buiten de sportwereld steeds populairder. Niet zo gek ook: het bespaart je doordeweeks tijd en geeft je rust omtrent maaltijden en boodschappen. Dankzij meal prep maaltijden hoef je ook minder vaak langs de supermarkt, wat vaak ook nog eens beter is voor de portemonnee.

Hoe mealprep je maaltijden?

Voor het mealpreppen van maaltijden heb je allereerst een aantal recepten nodig die je langere tijd in de koelkast of vriezer kunt bewaren. Populaire ingrediënten zijn groenten die worden gegrild of gebakken, zoals gegrilde broccoli en sperziebonen, verschillende soorten rijst en pasta’s en gegrilde of gebakken kipfilet. Let erop dat je de maaltijden allemaal een aantal dagen kunt bewaren in de koelkast of kunt invriezen voor de laatste dagen van de week.

Voor een beetje afwisseling kies je twee of drie verschillende recepten uit, zodat je niet elke dag hetzelfde eet.

Kant-en-klare meal prep maaltijden

Heb jij geen idee waar je de tijd vandaan moet halen om maaltijden voor te bereiden of ben je een tijdje van huis? Dan kunnen kant-en-klare meal prep maaltijden een uitkomst voor je zijn. Websites zoals https://www.fuelyourbody.nl/ bieden verschillende soorten voedzame kant-en-klare meal prep maaltijden aan. Deze worden de volgende dag bevroren bezorgd. Het enige wat jij hoeft te doen is de maaltijden op te warmen en te genieten. Makkelijker kan bijna niet, toch?

Wist je dat je zelfs kunt kiezen uit maaltijden voor verschillende doelen? Zo bieden ze kant-en-klare meal prep maaltijden aan voor mensen die willen afvallen, aankomen, gezond willen eten of een koolhydraatarm dieet volgen. Ideaal!

Plaats een reactie