Artikelen

Greendish

0 Vind-ik-leuks

Deel 1 - Duurzaam in de buurt

Wij zijn Greendish! Vanaf nu delen wij in de serie ‘duurzaamheid en voeding’ een jaar lang iedere maand onze geheimen en leukste weetjes op Amsterdam &Co. Greendish bestaat uit een ambitieus team van voedingsdeskundigen, chefs en gedragswetenschappers.


Greenifying the World's Kitchen
Wij helpen horecabedrijven naar een gezonder en duurzamer aanbod. Zo maken wij stap voor stap gezond- en duurzaam eten makkelijk, lekker en voor iedereen toegankelijk. Daarbij roepen wij alle Amsterdammers en ondernemers op om zelf impact te maken met onze tips voor een groenere en meer duurzame stad. De oplossing ligt misschien wel dichter in de buurt dan je denkt!
 

     Tekst gaat verder onder afbeelding
 


Lokale initiatieven
Veel Amsterdammers willen hun steentje bijdragen aan een groenere en meer duurzame stad. In Amsterdam zijn veel lokale initiatieven aan de gang die helpen om de duurzaamheid van de stad te verbeteren. Benieuwd? Kijk eens op het platform
Van Amsterdamse Bodem voor duurzame initiatieven bij jou in de buurt. Hier volgen alvast een paar voorbeelden!

Stadsmoestuinen
De stadsmoestuinen schieten in Amsterdam als paddestoelen uit de grond. Deze stadsmoestuinen zijn niet alleen goed voor de biodiversiteit in de stad, ook zijn stadstuinen de ideale manier om duurzaam je eigen voedsel te produceren.

In Amsterdam-Oost in de Indische Buurt is bijvoorbeeld een oude speeltuin omgebouwd tot moestuin, pluktuin, en siertuin! Dit buurtinitiatief ‘Marjella in het Groen’ wordt door en voor omwonenden onderhouden. In de tuin worden diverse evenementen georganiseerd. Je kunt de tuin bezoeken, maar let op: de moestuin is op onregelmatige tijden geopend.

Woon je hier niet in de buurt, maar heb je toch behoefte aan een buurttuin? Begin dan samen met de buurt een moestuin! Dit kan misschien een grote stap lijken, maar je kan ook klein beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een klein pluktuintje met kruiden of (eetbare) bloemen.
 

     Tekst gaat verder onder afbeelding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No waste
Afval verminderen, het scheiden van afval en recyclen is goed voor het milieu. Op verschillende plekken in Amsterdam zijn er initiatieven die het leuker maken om je huishoudelijk afval te scheiden. Neem bijvoorbeeld het WASTED-lab  in Amsterdam-Noord. Bij dit initiatief werken lokale ondernemers samen met mensen in de buurt om meer afval te scheiden. Hier kun je voor iedere zak gescheiden afval waardemunten verdienen. Deze munten kun je vervolgens inleveren bij lokale ondernemers voor kortingen op verschillende producten, evenementen, yogalessen en nog veel meer! Goed voor de duurzaamheid van de stad en het milieu.

Ecopreneur
Op zoek naar een duurzame onderneming of ondernemer? The Next Generation biedt een overzicht van alle ‘ecopreneurs’ in Amsterdam. Zelf duurzaam ondernemen? Je kunt je ook bij The Next Generation aansluiten! Dit platform wil graag zijn bezoekers stimuleren en motiveren om duurzame keuzes te maken. Lokale Amsterdamse initiatieven zijn hier een essentieel onderdeel van. Als je onderneming binnen het bedrijfsprofiel past, helpt The Next Generation je (gratis) om jouw duurzame onderneming op de kaart te zetten en de drempel te verlagen voor Amsterdammers om een meer bewuste keuze te maken.

 

Appetite for impact? Volg Amsterdam &Co op facebook en
krijg elke week een Duurzame Greendish Tip.

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.