Artikelen

Tekst door: Guyon Essed en Fotografie door: Xander Xam Mouthaan

0 Vind-ik-leuks

Een tastbare herinnering is blijvend.

Je hebt een smartphone boordevol foto’s van je kinderen, maar geen tijd om ze te sorteren voor een fotoboek. Jonge ouders komt dit vast bekend voor. Beline Jurgens en Lisette Scheffer herkenden dit probleem ook en kwamen met een fijne oplossing: My MiniStars. In deze app verzamel je gedurende het jaar de mooiste momenten van je kroost. Van alle foto’s, quotes en mijlpalen maak je vanaf je telefoon een fraai fotoboek dat je vervolgens krijgt thuisgestuurd.

We vroegen Beline en Lisette naar hun kijk op thema’s als ondernemen, Amsterdam en de toekomst van hun My MiniStars.

Ondernemen
Beline: “Toen we het idee bedacht hadden, zijn we in het diepe gesprongen om te kijken hoever we konden komen. Wie A zegt moet ook B zeggen, nietwaar? Daarom hebben we na een aantal maanden onze baan opgezegd en zijn we er vol voor gegaan. We zijn nu een jaar fulltime ondernemers en ik moet zeggen: het bevalt erg goed. Omdat je alles voor jezelf doet, barst je van de intrinsieke motivatie. Je gaat nóg harder rennen.”

Lisette: “Vooraf hadden we niet bedacht hoeveel er komt kijken bij het ontwikkelen van een app.  We kijken nu met totaal andere ogen naar andere apps. Je realiseert je nu hoe goed er over bepaalde features is nagedacht, of juist niet. Hiervoor deden we allebei iets heel anders, maar we weten inmiddels een heleboel van techniek. Ontzettend leuk vind ik dat, je leert steeds nieuwe dingen.”

Netwerken
Beline: “Er wordt in Amsterdam zó veel georganiseerd voor ondernemers. Als je wilt, kan je iedere week wel naar een netwerkborrel. We gaan er ook vaak heen. We willen met My MiniStars graag een volgende stap zetten, dus dan is het logisch om veel mensen te spreken.”

Lisette: “Er zijn natuurlijk een heleboel merken die dezelfde doelgroep hebben. MamaGoesHere bijvoorbeeld, waar we in binnenkort een actie mee gaan doen. Kinderen, vakantie en fotoboeken: dat heeft natuurlijk een mooie connectie met My MiniStars. We willen in 2017 mikken op nog meer co-creatie om zo samen de dezelfde doelgroep te bereiken.”

Amsterdam
Lisette: “Amsterdam is de plek bij uitstek waar onze doelgroep zich bevindt. Er wonen hier hartstikke veel jonge ouders met een druk leven en dus weinig tijd. De app stuurt je een reminder om de leukste foto’s van de week of maand te uploaden. Zo ben je als ouder dus altijd bij.”

Beline: “Het is ook een bron van inspiratie. Er is hier bijvoorbeeld onwijs veel te doen voor kinderen. Dan wordt er een ijsbaan aangelegd, dan weer een kinderconcert georganiseerd in het Concertgebouw, of een theatervoorstelling in de Toverknol. Kinderen hoeven zich hier nooit echt te vervelen.”

Kantoor
Beline: “Op het moment hebben we geen vast kantoor. We gaan dus altijd ergens zitten met onze laptop. In The Hoxton bijvoorbeeld, of Bocca in de Kerkstraat. Je zit elke keer weer naast andere ondernemers aan de tafel. Het  is dus ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.”

Lisette: “Als we afspraken hebben, komen de meeste mensen gewoon op de fiets. Parkeren is natuurlijk vrij lastig en duur in de stad, dus als iemand met de auto komt, kiezen we een plek waar je de auto wat makkelijker kwijt kan. Op de Zuidas bijvoorbeeld.”

Toekomst
Beline: “We zitten nog in de eerste fase, maar zijn klaar voor de volgende. De app staat sinds een jaar in de app store. Van alle gebruikers van de app koopt 40% een tweede, derde of vierde boek. Dat is leuk om te zien en we zijn er ook erg tevreden mee. Maar nu is het zaak om te groeien.”

Lisette: “2016 was een heel mooi eerste jaar. Dankzij een conversie van 13% waren we na het tweede kwartaal al uit de vaste kosten. Dat hebben we bereikt zonder marketingbudget, en daar zijn we trots op. In 2017 willen we zoveel mogelijk ouders bereiken en daarvoor zijn we op zoek naar groeikapitaal. Er zijn nog heel veel ouders die we kunnen helpen met de fotoboeken van de kinderen!”

Meer weten over My MiniStars? Neem eens een kijkje op de site.

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.