Artikelen

Ari (51) begon dit jaar de Amsterdamse Spuitwaterfabriek: lokaal geproduceerd sodawater gebotteld in prachtige vintageflessen.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Ari Hoekstra

“Wees eigenwijs en bovenal enthousiast; als je ergens in gelooft lukt het altijd. Dat zou ik mensen willen meegeven. Ik ben een geboren ondernemer, heb altijd mijn eigen ding gedaan en ongebaande paden gevolgd, ook al was het commercieel gezien niet altijd even handig. Het idee voor het spuitwater ontstond op een terras in Boedapest, waar tijdens een etentje een antieke fles sodawater op tafel werd gezet. Het wekte mijn interesse en ik besloot twee weken mee te draaien in een lokale spuitwaterfabriek, die je in Hongarije in vrijwel iedere stad vindt. Toen was de tijd rijp er één in Amsterdam te openen! We kochten ter plekke duizenden oude flessen op, die ik en mijn zakenpartner Gabor hier nu vullen met Amsterdams leidingwater - gefilterd en voorzien van CO2. De volgende stap? Een heuse spuitwater winkel, waar mensen zelf hun flessen kunnen vullen met een antieke machine. Dat zou prachtig zijn.”
Zijn missie: Van Amsterdams Spuitwater een begrip maken, maar bovenal het volgen van zijn hart.
 &Mette te Velde

Mette (35) is oprichter en creatief directeur van Strawberry Earth. Haar missie: Mensen inspireren en activeren om duurzame keuzes te maken, thuis en op het werk.

“Mette komt al jaren bij mij in de winkel en doet altijd een goed woordje voor het Amsterdams Spuitwater. Wij helpen haar bedrijf ook: van iedere liter die wordt verkocht gaat tien procent naar Mette’s bureau Strawberry Earth, om duurzame ondernemers in Amsterdam te ondersteunen.”
 &Michel Schuts

Michel (54) is informal investor, coach, vastgoedinvesteerder en maakt deel uit van de Ledenraad van Rabobank Amsterdam. Zijn missie: Jonge ondernemers helpen en met hen zijn kennis en kunde delen.

“Michel ken ik uit Café ’t Monumentje, waar ik altijd ontbijt. We raakten aan de praat en hij reageerde enthousiast over de plannen voor de Amsterdamse Spuitwaterfabriek. Michel is ondernemer in ruste en helpt nu veel jonge en nieuwe initiatiefnemers op weg door zakelijk advies te geven, ook aan ons.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.