Artikelen

Christine is Managing Director bij WOMEN Inc.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Christine Swart

“Vrouwen hebben wel gelijke rechten in Nederland, maar niet altijd gelijke kansen.” Christine is Managing Director bij WOMEN Inc., een organisatie die op een positieve manier maatschappelijke thema’s in beweging krijgt. Christines persoonlijke missie om verschillende werelden met elkaar verbinden en daarmee maatschappelijke impact genereren sluit naadloos aan op WOMEN Inc. Met campagnes als ‘Ik ben er even niet’, laten ze zien dat veel zorg automatisch bij vrouwen terecht komt. Dit onderwerp wordt dan weer op de agenda gezet bij politiek, bedrijfsleven, instituten, wetenschappers, overheden en vrouwen zelf om duurzame verandering te realiseren. Ambitieuze Christine vertelt aan Amsterdam &Co over de drie bijzondere mensen uit haar netwerk, die haar hebben geholpen tot waar ze nu staat.
Haar missie: verschillende werelden met elkaar verbinden en daarmee maatschappelijke impact genereren.
 &Jannet Vaessen


Fotografie: Jan Maarten Hupkes

Jannet is vanaf de start de drijvende kracht achter WOMEN Inc. 

“Jannet is een echte verbinder. Ze is doelbewust, charmant, charismatisch en heeft een duidelijke visie. Met haar antropologische blik streeft ze naar een betere wereld. Ze heeft mij geleerd hoe ik een maatschappelijk thema in beweging kan krijgen om dat uiteindelijk tot maatschappelijke verandering te laten leiden. Samen ontrafelen we een issue, brengen alle stakeholders bij elkaar en zorgen voor handelingsperspectief. Jannet verbindt werelden om een inhoudelijk doel te kunnen realiseren.”
 &Paul Hermanides

Paul is eigenaar en oprichter van Amsterdam Village Company en voormalig voorzitter van de afdeling Amsterdam bij Koninklijke Horeca Nederland. Zijn missie: Bruggen slaan tussen mensen door middel van cultureel ondernemerschap en gastvrijheidsprojecten in en om Amsterdam.

“Als een van de eersten in Amsterdam heeft Paul de wereld van cultuur en commercie met elkaar verbonden. In Hotel Arena kwamen het toerisme, bedrijfsleven, de Amsterdamse cultuur en bewoners samen. Hij creëert nieuwe kansen door een combinatie van creativiteit en lef. Om die kansen te benutten is hij continu bezig met het bouwen van bruggen tussen verschillende initiatieven en mensen. Dit leidt vaak tot prachtige projecten en vernieuwende ideeën. Paul heeft mij geleerd hoe ik continue nieuwe kansen kan creëren vanuit een sociaal- en ondernemersperspectief.”
 &Titia te Dorsthorst

Titia is ruim twintig jaar in dienst bij de FD Mediagroep. Haar missie: Betekenisvolle bijeenkomsten produceren die de deelnemers zich zullen blijven herinneren. 

“Mijn eerste baantje was bij het Financieel Dagblad en het is erg nuttig om de werkwijze van de mediawereld te kennen. Titia houdt van media en cultuur en weet hoe ze een boodschap het beste kan overbrengen. Ze heeft bij het FD ervoor gezorgd dat er een rendabele afdeling kwam met evenementen, de uitgave van boeken en andere initiatieven naast de dagelijkse krant. Titia heeft mij geleerd dat je voor je eigen ideeën moet durven gaan binnen een organisatie en hoe je een samenwerking met externe partners optimaal inzet. Maar ook dat je prachtige resultaten kunt behalen met veel plezier in je werk.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.