Artikelen

Elkan is actief als coach en trainer en geeft hij sportlessen aan kinderen met een beperking.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Elkan van der Reis

“Kinderen met een beperking pendelen met een busje tussen school en thuis. Eenmaal weer thuis, kunnen ze weinig. Ze zijn niet weerbaar genoeg om buiten te spelen en niet vaardig genoeg om naar een sportvereniging te gaan.” Vanuit de overtuiging dat ook deze kinderen moeten kunnen bewegen, richtte Elkan van der Reis in 2011 samen met Alex Breedt de stichting Happy2move op. Met dit initiatief willen zij ervoor zorgen dat kinderen met een beperking niet vastgeroest raken achter hun computer of TV, maar in een veilige omgeving kunnen sporten.
Zijn missie: (sport)activiteiten faciliteren voor kinderen met een beperking.
 &Alex Breedt

Alex is founder van de stichting Happy2move. Zijn missie: het aanbieden van activiteiten aan mensen met een beperking.

“Alex leerde ik kennen tijdens een tweejarig project georganiseerd vanuit het Ronald Macdonald Centre. Ik begeleidde het project en Alex was toentertijd mijn stagiair. We zorgden ervoor dat kinderen uit het speciaal onderwijs een hele dag mee konden doen aan verschillende sportactiviteiten. Helaas stopte het project vroegtijdig, maar de vraag naar dit soort activiteiten niet. De combinatie tussen mijn levenservaring en zijn ambities werken uitstekend. Hij remt mijn impulsiviteit af wat ik erg waardeer. En ik ben weer blij dat ik hem veel kan leren. Er is echt een chemie tussen ons!”
 &Ellen Mayer

Ellen was leerkracht en heeft Elkan van der Reis geholpen bij de opstart van Happy2move. Haar missie: het maximale uit de kinderen halen. 

“Ellen heeft ons vanaf het prille begin ondersteund met pedagogische adviezen. Ik leerde haar kennen als kleuterleidster van mijn kinderen. Ze heeft veel kennis en een warm gevoel bij de doelgroep, wat ik zeer waardeer in haar. Met haar jarenlange ervaring als docent en waarnemend directeur op een basisschool, is zij een zeer waardevolle aanvulling op ons netwerk. Ook de man van Ellen, Leo, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Hij heeft zich veel begeven in het zakenleven en op het cijfermatige gebied zijn de adviezen die hij heeft gegeven erg nuttig gebleken.”
 &Colin Mols

Colin werkt bij ADSE en zit in de Raad van Toezicht van Happy2move. Zijn missie: zichzelf zo breed mogelijk ontwikkelen.

“Colin heeft een achtergrond in management en organisatie, waardoor hij belangrijke input heeft kunnen leveren voor het formuleren van de missie, visie en doelstellingen van Happy2move. Zijn ondersteunende en adviserende rol was van groot belang in de opstart van het bedrijf. Maar ook vandaag de dag speelt Colin nog een rol: als lid van de Raad van Toezicht is hij een structurele kracht binnen de organisatie.”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.