Artikelen

Eric (52) is Senior Relatiemanager bij Rabobank en is mede-initiatiefnemer van Amsterdam &Co.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Eric Traa

“Wat je nodig hebt om een goede netwerker te zijn? Een brede interesse. En misschien toch een bepaald talent, een van mijn kinderen heeft het ook. Ik ben al 31 jaar bankier en heb verschillende functies bekleed in die tijd. Pas later ben ik erachter gekomen hoe belangrijk netwerken is. Sinds vorig jaar houd ik me uitsluitend daarmee bezig. Als een soort verlengstuk van de directie ben ik iedere avond in de stad te vinden en de keuze waar ik naar toe ga maak ik heel bewust. De bank is enorm betrokken bij de stad en we hebben een kort lijntje met de burgemeester. Ik word bijvoorbeeld uitgenodigd op handelsreis om bedrijven uit het buitenland naar Amsterdam te trekken. Van der Laan weet dat ik het regel. Een goed netwerk hebben is vaak belangrijker voor ondernemers dan geld. Daarom is het zaak mensen in de stad te hebben die met hun werk en netwerk de verbinding nog groter maken. Daar kan Amsterdam &Co het perfecte platform voor zijn.”
Zijn missie: Amsterdam nog meer laten bloeien. Niet alleen economisch, maar ook creatief, door mensen met elkaar te verbinden.
 &Anne van der Zwaag

Anne (38) is curator, schrijver en adviseur. Haar missie: De kracht van creativiteit verbinden aan de macht van commercie, en andersom. 

“Anne heeft een groot netwerk in de culturele en commerciële sector. Ze is betrokken bij allerlei interessante initiatieven waarbij ze samenwerkt met de grootste ontwerpers, kunstenaars en architecten. Dat ze niet in Amsterdam woont maar in Utrecht maakt het interessant. Ons zwakke punt van samenwerken in Amsterdam is dat we niet zo goed zijn in samenwerken met andere steden, zij doet niet anders. Dat is belangrijk.”
 &Hans Lensvelt

Hans (57) is design entrepreneur. Zijn missie: Interieurs mooier maken met door kunstenaars en flamboyante designers ontworpen meubels. 

“Hans is een succesvolle interieurdesigner en gooit onder meer hoge ogen op de designbeurs in Milaan. Samen met Anne van der Zwaag organiseert hij regelmatig een diner bij hem thuis op de Herengracht. Ze nodigen elke keer zo’n veertig mensen uit en daarmee bespreken ze bepaalde thema’s. Ik weet niet hoe ze het doen, maar die clubjes mensen kloppen altijd. Die avonden gaan door tot diep in de nacht. Ik vind dit een heel leuke, nieuwe en goede manier van netwerken.”
 &Hans Brouwer

Hans (53) is founding partner van de A'DAM Toren en algemeen directeur bij MassiveMusic. Zijn missie: Met de A’DAM Toren het nieuwe muzikale en creatieve hoofdkwartier van Amsterdam maken.

“Ik kende Hans al langer maar we kwamen elkaar zakelijk tegen toen de Rabobank zakelijk en branding partner werd van de A’DAM Toren, waarvan Hans een van de eigenaren is. We houden van dezelfde soort muziek en gaan graag naar Paradiso. Hij is even oud als ik, maar Hans is veel hipper. Hij speelt in een band en is een enorm goede bassist. We liggen elkaar goed, maar we zijn ook scherp naar elkaar op zakelijk niveau. Hans is het perfecte voorbeeld van een changemaker. Iemand die een groot stuk verantwoordelijkheid op zich neemt om de stad nog mooier te maken."
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.