Artikelen

Eva (links) richtte met collega Emmy van Woerden (rechts) de Zuidoost Kliniek op.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Eva Robertson

“Wij kennen geen wachttijden. Patiënten zijn vaak verbaasd dat ze nog dezelfde dag bij ons terechtkunnen.” Eva ondervond dat vrouwen met lichte gezondheidsproblemen bij een ziekenhuis niet altijd bovenaan de prioriteitenlijst staan, terwijl het enorme invloed kan hebben op iemands dagelijkse functioneren. In 2008 sloeg Eva de handen ineen met gynaecologe en oud-studiegenoot Emmy van Woerden. Ze startten een zelfstandige gynaecologische polikliniek in de Bijlmer: de Zuidoost Kliniek. “Amsterdam Zuidoost is een groot gebied met een specifieke, eigen cultuur. Deze wijk heeft een toegankelijke, laagdrempelige kliniek nodig.”
Haar missie: via kennis en ervaring vrouwen versterken in hun gezondheid, zodat ze in staat worden gesteld hun capaciteiten optimaal te benutten en te ontwikkelen.
 &Emmy van Woerden

Emmy richtte samen met Eva Robertson de Zuidoost Kliniek op. Haar missie: persoonlijke gynaecologische zorg bieden aan vrouwen vanuit een compleet mensbeeld, waarbij wederzijds respect en vertrouwen de basis is. 

“In Emmy herken ik veel van mezelf. Ze is een enorm gedreven en integer persoon. Ze zal alles inzetten om datgene waar ze in gelooft waar te maken. Daarnaast is Emmy gewoon heel erg zorgzaam. In 2006 kwamen we elkaar na lange tijd tegen op een congres. Voor we het wisten maakten we concrete plannen voor een eigen kliniek. Net als ik kon Emmy haar ei niet kwijt in haar werk. Het ziekenhuis is een grote organisatie, vormgegeven door allerlei tradities, personen en structuren. De logheid maakt het moeilijk om verandering teweeg te brengen. Die middag hebben we het congres gelaten en zijn we buiten op een bankje gaan brainstormen. Het is Emmy’s passie en gedrevenheid dat ze de knoop heeft kunnen doorhakken om de organisatie te verlaten en iets nieuws op te zetten.”
 &Ina Vader

Ina is werkzaam in de medische wereld als trainer, coach en mediator. Haar missie: het versterken van vrouwelijke artsen in hun persoonlijk en professioneel functioneren. 

“Voordat we het initiatief gestalte gaven, heeft Ina ons gecoacht. Ina keek van buitenaf, met een andere blik. Een coach is onpartijdig. Een coach geeft geen advies, maar leert je om de juiste vragen te stellen door heel goed te luisteren. Het gaat er niet om dat je al die vragen kunt beantwoorden, maar het wordt dan wel helder waar je je op moet richten. Zo kom je een stap verder in een besluitvormingsproces. Ze heeft ons laten inzien wat onze kracht is en dat je niet alles hoeft te weten, zolang je maar de juiste mensen om je heen verzamelt. Nog steeds brengen we een of twee keer per jaar een bezoek aan Ina. Zo’n coach is eigenlijk onmisbaar.”
 &Remco Berendsen

Remco richtte Berendsen Management & Raadgeving op. 

“Remco heeft enorm veel kennis van en ervaring in organisaties in de zorg. Daarnaast is hij oprecht gedreven voor het organiseren van goede zorg aan iedereen. Ook op plaatsen waar je dat niet direct verwacht, zoals in hartje Bijlmer. Vanaf het moment één is hij betrokken bij onze kliniek. Met name bij de positionering van onze kliniek in het maatschappelijk krachtenveld en binnen de zorgwereld heeft hij veel voor ons betekend. Emmy en ik hebben een achtergrond in de geneeskunde. In deze studie is het ontwikkelen van managementvaardigheden geen groot onderdeel van het curriculum. Dus dan is het, zeker in de startfase, eigenlijk onmisbaar om zo’n nuchtere professional als Remco te hebben die je bijstaat. Hij heeft groot strategisch inzicht en speelt een adviserende rol. Voortdurend voedt hij ons met de inhoud.”
 

Noor Heessels
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.