Artikelen

Hasmik is fashion designer en duurzaamheid consultant.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Hasmik Matevosyan

“Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter hoeveel onwetendheid en arrogantie er in de modewereld bestond.” Mode had voor Hasmik Matevosyan (28) altijd een connectie met liefde, passie en nostalgie. Ze leerde namelijk al op vijfjarige leeftijd breien van haar moeder. Tijdens haar studie kwam ze echter bedrogen thuis omdat de wereld van de mode heel anders bleek te zijn dan ze had verwacht. In de beginfase van haar studie startte Hasmik een onderzoek om de negatieve houding die ze had ontwikkeld bij te stellen. Dit onderzoek is na vijf jaar geworden tot iets groots: het boek Paradigm Shift in Fashion. Omdat haar bevindingen zo nuttig bleken te zijn, is ze haar kennis gaan delen. Haar boek dient daarom als beginpunt van een dialoog. Samen met mensen uit de mode-industrie is ze op dit moment de bevindingen in het boek aan het aanscherpen om zo nog daadkrachtiger te kunnen zijn.
Haar missie: mode creëren die winstgevend is voor modemerken, ethisch en milieuvriendelijk geproduceerd en tegelijkertijd aantrekkelijk en betaalbaar voor de consument.
 &Jeannette Ooink

Jeannette is communicatiemanager bij Tactus Verslavingszorg en mede-eigenaar van Awearness Fashion. Haar missie: de wereld een beetje mooier maken door anderen te inspireren in het hebben van een fijne, gezonde en duurzame leefstijl. 

“Jeannette zag in mij een radicale vernieuwer. Ik leerde haar kennen tijdens een evenement van Aweareness Fashion – een platform voor duurzame ontwerpers, waar zij een van de oprichters van is. Tijdens dit evenement hield de directeur van mijn toenmalige stagebedrijf een presentatie die ik had gemaakt. Een tijdje later kreeg ik een bericht of ik partner wilde worden van Aweareness Fashion. Ik was toen nog heel druk met het afronden van mijn master, maar wilde het zo graag dat ik het toch heb weten te combineren. Jeannette heeft me enorm geholpen in de beginfase van mijn carrière met het vergaren van kennis en met het krijgen van zelfvertrouwen. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Afgelopen jaar heeft ze me zelfs aangemoedigd om mee te doen met de verkiezing van Radicale Vernieuwers van Kennisland en Vrij Nederland. Ik kreeg de titel. Dit heeft voor mij en de visie die ik uitdraag vele deuren geopend. Ik waardeer Jeannette’s nieuwsgierige houding. Ze is benieuwd naar hoe jij het leven en de wereld ziet en gaat vervolgens mee in jouw verhaal om hier achter te komen.”
 &Jean-Paul Toonen

Jean-Paul is filmproducent en organisator TEDxMaastricht. Zijn missie: individuele hebzucht tegengaan door het promoten van een nieuwe mindset – die draait om geven en delen – en dit uitdragen naar een groter, algemeen publiek. 

“Jean-Paul gaf me een platform voor mijn verhaal. Via het artikel in Vrij Nederland over de Radicale Vernieuwers van 2014 is hij op mijn naam gekomen. Hij stuurde me een bericht met de vraag of ik een TEDxTalk in Maastricht zou willen geven. Voor mij was het altijd een droom om zo een platform te krijgen. Ik heb natuurlijk de uitnodiging met open armen ontvangen. Jean-Paul heeft me ontzettend goed geholpen met de voorbereidingen, vanaf het moment dat ze begonnen. Dankzij zijn uitnodiging en hulp is mijn verhaal al meer dan 15.000 keer bekeken. En dat niet alleen: hij heeft me 
met zo veel mensen in contact gebracht. Het fijne aan hem is dat hij op gelijk niveau met je communiceert ook al heeft hij veel meer ervaring. Ik waardeer Jean-Paul’s vrijgevigheid. Zo heeft hij zestien boeken van me gekocht. Hij heeft ze niet alleen gekocht, maar ook uitgedeeld in zijn netwerk aan mensen die werkzaam zijn in de mode-industrie.”
 

Mila Stolk
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.