Artikelen

Heinke ontwikkelt als directeur bij SPIN speeltuinen in Amsterdam Noord.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Heinke Janssen

“Ik wilde weer dichter bij de praktijk staan, ontdekken of die mooie adviezen echt werken.” Heinke werkte als adviseur jeugdbeleid, maar nu ontwikkelt ze als directeur bij SPIN speeltuinen in Amsterdam Noord. Kinderen kunnen hier hun talent ontdekken en ontwikkelen, en ook buurtbewoners worden actief betrokken om onderling contact te stimuleren. Heinke werkt hiervoor nauw samen met kunstenaars en sport- en natuurorganisaties.
Haar missie: kinderen de kans geven hun talent te ontdekken en ontwikkelen.
 &Hélène Min

Hélène is beeldend kunstenaar. Haar missie: ieder kind de kans geven om zijn of haar talent te ontdekken en te ontwikkelen.

“Hélène heeft als beeldend kunstenares een atelier op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Tien jaar geleden heb ik haar leren keren toen ik de werf benaderde voor het project Ster van Noord. We gingen samen op zoek naar de talenten van kinderen. Hélène en ik hebben daarna met SPIN en andere kunstenaars van de werf Het Experiment opgezet, de voorloper van het huidige NDSM-Kinderatelier. Op deze werkplek verbinden we de kinderen uit Noord met hun ouders en grootouders. Via de kinderen betrekken we de (groot)ouders bij de werf en slaan een brug tussen de huidige gebruikers, de kunstenaars en de bewoners uit Noord die hier een geschiedenis hebben. Haar atelier staat altijd open voor workshops.”

 &Chris de Wild Propitius

Is een geboren Amsterdammer. Zijn missie: de mooie kanten van Noord naar buiten te brengen.

“Ik was erg verheugd toen Chris voorzitter van de Raad van Toezicht van SPIN wilde worden. Hij helpt SPIN verder te professionaliseren. We zijn nu bijvoorbeeld bezig een nieuw toekomstplan te maken en het is heel prettig dat we Chris als klankbord kunnen gebruiken. Zijn bestuurlijke vaardigheden, kennis van Noord en zijn netwerk komen daarbij goed van pas. Hij legt nieuwe verbindingen die heel waardevol zijn voor zowel de uitvoering als voor de organisatie van ons werk. Chris is een geboren Amsterdammer, zijn wortels zijn zwaar verankerd in de stad, met name in Amsterdam Noord. Hij is met trots 5,5 jaar wethouder geweest van dit hippe, opkomende stadsdeel aan de zonzijde van het IJ. We hadden in die jaren regelmatig met elkaar te maken. Hij heeft enorme belangstelling voor SPIN en de Noordse jeugd, dat heeft me getroffen. Daar tegenover hadden ons enthousiasme, creativiteit en energie een bijzondere indruk op hem gemaakt.”
 &Elger Blitz

Elger Blitz (50) is hoofd Design bij zijn ontwerpbureau Carve. Zijn missie: ruimte creëren voor de spelende mens in de stad. 

“Elger is een bevlogen ontwerper. Ik ken hem nog uit de tijd dat ik als adviseur jeugd- en speelruimtebeleid werkte. Toen we voor de ontwikkeling van een nieuwe speeltuin een ontwerper nodig hadden, wist ik direct dat het Elger en zijn bureau moesten zijn. Hij werkt met vernieuwende cross-disciplinaire ontwerpen en kijkt altijd vanuit het perspectief van verschillende gebruikersgroepen: hij ontwerpt speelruimtes niet alleen voor kinderen. Elger vindt dat de stad te veel gedomineerd wordt door infrastructuur, er is te weinig ruimte voor de spelende mens. Daarom draagt hij bij aan een speelbare omgeving als katalysator voor de buurt. De fysieke inrichting moet de basis zijn voor sociaal maatschappelijke ontwikkeling, met genoeg ruimte voor het onverwachte.”
 &Gerard Kenter

Gerard werkt als accountant en relatiebeheerder bij accountantskantoor Vanhier. Zijn missie: doen waar je goed in bent en zaken positief benaderen.

“Gerard is voor mij meer dan een accountant, hij is een belangrijke sparringpartner. Hij verdiept zich voortdurend in ons werk, denkt altijd in mogelijkheden en ziet kansen die hij ook weet te grijpen. Gerards rust en humor waren bovendien een verademing in zware tijden. Toen SPIN te maken had met bezuinigingen, konden we er door zijn adviezen mee omgaan zonder dat we schade deden aan ons werk of aan de inzet van personeel. De samenwerking tussen klant en accountant komt bij ons optimaal tot zijn recht. Doordat we onze specialismes combineren en wederzijds openstaan voor nieuwe ideeën hebben we een prettige en inspirerende werksfeer. Al sinds zijn studietijd is Gerard bijna dagelijks in Amsterdam. Hij geniet van de veelzijdigheid van Noord, daarom is hij ook zo betrokken bij onze projecten."
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.