Artikelen

Janny is directeur van NV Zeedijk.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Janny Alberts

“Ik vind dat we met z’n allen moeten investeren in de stad én haar ondernemers en bewoners. Die mensen bepalen je succes.” Janny Alberts is directeur van NV Zeedijk, een beheeronderneming die is opgericht om het imago van verloederde buurten in de binnenstad op te poetsen. Janny wil hiermee gebieden creëren waar mensen weer trots op kunnen zijn. Nu moeilijk voor te stellen bij deze florerende straat, maar dertig jaar geleden was de Zeedijk ook zo een no-go gebied. Volgens Janny was het een stuk stad waar je niet moest komen vanwege de onveiligheid. Het was de eerste buurt die de beheeronderneming onder handen nam. Bij het oppoetsen van een buurt knapt NV Zeedijk de panden op, investeert in mensen en wordt er een goede balans gezocht tussen de bewoners en de ondernemers. “We zetten er niet zomaar elke willekeurige ondernemer in, we kijken naar mensen die meer willen dan alleen geld verdienen.” Janny heeft twee heren op wie ze kan bouwen en die beiden erg betrokken zijn bij de stad.
Haar missie: de verworven balans op de Zeedijk te handhaven waardoor bewoners en ondernemers in harmonie naast elkaar leven met ruimte voor bezoekers.
 &Cees Schot

Cees is adviseur Veiligheid bij de Gemeente Amsterdam. Zijn missie: het verbeteren van de veiligheid van Amsterdam en specifiek de Wallen.

“Cees werkt al heel lang voor de Gemeente Amsterdam en is iemand die continu vraagt: ‘Wat kan ik voor jou betekenen?’ Ik waardeer hem bijzonder omdat hij altijd mee wil denken over oplossingen en bovendien ontzettend goed kan luisteren. Het is grappig dat Cees echt twee kanten heeft. Hij kan zich enorm verontwaardigen over bepaalde dingen die niet goed zijn, maar hij kan er anderzijds ook verschrikkelijk om lachen. Cees kan een probleem vanuit meerdere perspectieven bekijken, om er vervolgens een geschikte oplossing voor te vinden.”
 &Rob Oosterbaan

Rob is buurtregisseur van het Wallengebied. Zijn missie: in de haarvaten van de buurt te zitten, te horen en te weten wat er leeft en speelt.

“Rob is wijkagent en buurtregisseur. Wat ik prettig vind aan Rob is dat hij niet zozeer kijkt naar wat er niet goed is, maar juist naar wat wel goed is en hoe we elkaar daar nog beter bij kunnen helpen. Hij loopt dan wel in zo’n enorme gele jas met felle strepen, maar hij is geen bonnenschrijver. Rob is er altijd om te helpen en brengt de buurt vooruit door zijn kennis en positieve instelling in te zetten en mensen aan elkaar te verbinden. Hij is bovendien ontzettend duidelijk en dat kan ik alleen maar waarderen.”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.