Artikelen

Judith (35) is Team Manager bij Rabobank Amsterdam en zet zich in om buurtondernemingen in Amsterdam Noord te stimuleren.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Judith Molle

“Alleen denken mensen klein, maar samen kun je iets groots neerzetten.” Judith Molle (35) zet zich bij de Rabobank onder andere in om buurtondernemingen in Amsterdam Noord te stimuleren. Samen met stichting Elos brengt zij buurtbewoners bij elkaar om zo gezamenlijke droomprojecten waar te maken. Judith is hierin een verbindende factor tussen de Rabobank, de stichting en o.a. de gemeente. De nieuw op te starten buurtondernemingen variëren van het organiseren van kinderfeestjes tot het geven van work-shops over voeding, om mensen bewust maken van wat ze eten. Judith: “Het is zo mooi is dat elk initiatief vanuit de mensen zelf komt en wordt verwezenlijkt door het inzetten van het bestaande netwerk van elkaar. Dit is het ultieme voorbeeld van een participatiesamenleving.”
Haar missie: mensen beter inzicht laten krijgen in zichzelf zodat zij en ook anderen hierdoor groeien.
 &Maartje Bos

Maartje werkt momenteel als gezinsbezoeker voor de Gemeente Amsterdam (het Preventief Interventie Team). Haar missie: mensen vanuit positieve en ondernemersenergie aanspreken op hun talenten om zo samen dingen voor elkaar te krijgen.

“Ik had me nog nauwelijks voorgesteld aan Maartje, of ik stond al samen met haar en de buurtbewoners te dansen in een woonkamer. Zo begint Maartje elke bijeenkomst en het is haar manier om barrières weg te nemen en mensen direct gelijk te maken. Prachtig vind ik dat. Maartje werkt voor stichting Elos en was bij het opstarten van vele buurtprojecten echt onmisbaar. Het is een vrouw met een geweldig talent mensen te inspireren om door te gaan. Maartje is heel begaan met groepen die in het hokje ‘minder kansrijk’ vallen. Zij ziet daar kansen in en weet deze vanuit de mensen zelf te laten groeien. En wat een doorzettingsvermogen heeft ze zeg! Er waren wel eens momenten dat buurtbewoners hun vertrouwen verloren in een project, maar dan kwam zij weer met een nieuw idee. Maartje blijft altijd geloven, en dat vind ik ontzettend inspirerend."
 &Marc Hoogkamer

Marc is manager zakelijke relaties Markt Noord bij de Rabobank Amsterdam. Zijn missie: ik ben een mensen-mens en leef ervoor om mijn omgeving blij te maken. Keep it stupid simple! 

“Marc is zo’n type die je eigenlijk nooit hoort, maar er altijd is op het juiste moment. Een stille helper, zeg maar. Marc en ik zijn in Amsterdam Noord beiden betrokken bij lokaal ondernemerschap. Vol bewondering zie ik dan hoe hij zijn zakelijke kennis gebruikt om de ondernemingen te helpen. Marc heeft een groot netwerk dat hij bij veel projecten betrekt. Daarin worden dan weer die belangrijke verbindingen gelegd. Het is volgens hem niet alleen belangrijk te helpen, maar juist om een stap verder te denken. Alleen dan kun je mensen laten ontwikkelen. Wijze woorden, van een wijze Marc!”
 &Ruben van Leeuwen

Ruben is teamleider particulier advies bij Rabobank Amsterdam. Zijn missie: leef elke dag alsof die een onderdeel is van het museum van je leven. 

“Ruben is nu zo’n vier jaar mijn directe collega bij de Rabobank en zijn jonge en frisse ondernemersgeest is voor mij heel waardevol. Ruben gelooft dat juist de klanten elkaar kunnen versterken en is daarom ook steeds bezig hen met elkaar in contact te brengen. Ruben zegt altijd “niet wachten, maar doen!” Waarmee hij nog meer mijn assertieve-ik aanwakkert. Ruben is ook echt een betrokken Amsterdammer. Hij zet zich in Amsterdam-West in voor meer financiële educatie voor jongeren.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.