Artikelen

Jurenne is directeur-bestuurder van MaDi.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Jurenne Hooi

“Ik zeg altijd: je hebt Henk en Ingrid in Noord. Fatima en Achmed in West en Romana en Delano in Zuidoost. Alle drie ervaren ze dezelfde problematiek. Ze hebben een lage sociale economische status die van generatie op generatie door wordt gegeven door vastgeroeste familiesystemen”. Jurenne (50) is directeur/bestuurder van MaDi, een stichting die inwoners van Amsterdam Zuidoost en Diemen ondersteunt bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. “Wat deze problematiek in West en Zuidoost weerbarstiger maakt is het culturele aspect dat erbij komt kijken. Sommige dingen die het land hier van je vragen, botsen met waarden uit de eigen cultuur die mensen meebrengen.” Aan de andere kant ziet Jurenne veel klanten met potentieel en creativiteit. “Het probleem is alleen dat de meeste jongeren teveel carpe diem leven. Ze willen instant gratificatie en denken niet in lange termijn. Die manier van denken proberen we te doorbreken met ‘POP’, het Persoonlijk Ontwikkelingsplan. We werken vanuit een klant gedreven filosofie, waarin de klant zelf met de oplossing komt. Wat wilt de klant, wat is zijn of haar droom en hoe is diegene van plan de droom te verwezenlijken? Als je gaat praten vanuit je droom, ga je lopen.”
Haar missie: zo goed en eerlijk mogelijk werk doen met behoud van authenticiteit.
 &Stedman Graham

Stedman (64) is bestuursvoorzitter van S. Graham & Associates (SGA). Zijn missie: Mensen veranderen van volgers naar leiders, door middel van bewustzijn creëren van de eigen identiteit. 

“Ik ben heel trots dat niemand minder dan Stedman Graham (ja, de man van Oprah) voor drie jaar een samenwerkingsverband met Stichting MaDi heeft getekend. Hij trad al regelmatig op in Nederland als motivational speaker in het bedrijfsleven of op universiteiten. Met zijn ‘Giving Back to Society Foundation’ werken wij nu samen aan het ‘POP-UP Your Life project’, waarbij hij een aantal keer zal spreken voor onze klanten en andere buurtbewoners van Zuidoost. Daarnaast worden tien van onze klanten in samenwerking met mijn medewerkers door Stedman gecoacht. De keren dat hij tot nu in Zuidoost was, waren zó inspirerend. Wat een energie en een dynamiek bracht hij teweeg. Met het ‘POP-UP Your Life project’ hoop ik langdurige gedragsveranderingen te zien bij onze klanten.”
 &Marie Louise Voors

Marie Louise (44) is oprichter en manager van de Delta Lloyd Foundation. Haar missie: Met Delta Lloyd Foundation relevante initiatieven steunen, zodat in vijf jaar tijd ruim 11.000 huishoudens in Nederland zich uit problematische schulden hebben ontworsteld en structureel financieel zelfredzaam zijn geworden.

“Het was 26 augustus 2005 en ik was de zoveelste directeur. Het was aan mij om de laatste kans voor MaDi te laten slagen. Er stond nul euro op de rekening, we zaten in een pand dat al bij binnenkomst de boodschap ‘je bent niks’ uitdroeg aan de bezoekers. Er heerste anarchie, het management was een rommeltje, de Raad van Toezicht moest wekelijks op het matje bij het stadsdeel komen, het ziekteverzuim lag rond de 22 procent. Marie Louise, manager van Delta Lloyd Foundation, was een van de eersten die vertrouwen in mij schonk en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Een sociaal instituut als dit, kun je redelijk vanuit het bedrijfsleven aanvliegen. Naast Delta Lloyd heeft de Rabobank bijvoorbeeld geholpen met onze verbouwing. Nu is ons pand een stuk aantrekkelijker en sluit deze uitnodigende sfeer veel beter aan bij onze klant-gedreven werkwijze.”
 &Raoul Galarraga

Raoul (51) is beleidsadviseur bij Gemeente Amsterdam. Zijn missie: Dat alle inwoners van Amsterdam hun leven in vrijheid kunnen leiden zonder dreiging, intimidatie, geweld of angst. LHBTI rechten zijn mensenrechten en die mensenrechten zijn fundamentele waarden van onze samenleving. 

"Raoul en ik, wij gaan way back. We zaten met elkaar op de middelbare school op Curaçao en zijn samen naar Nederland gekomen om te studeren. Hij was mijn paranimf tijdens mijn promotie en we lijken op elkaar qua werkhouding. We staan samen op de barricades tegen onrecht, maar hij corrigeert me wanneer dat nodig is. We hebben veel meegemaakt met elkaar, hij is mijn luisterend oor. Raoul doet goed werk bij de gemeente Amsterdam en heeft met Stichting MaDi een vierjarig project gedaan voor Caraïbische Amsterdammers. "
 

Denise Horowitz
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.