Artikelen

Jurjen is senior onderwijsadviseur bij Kennisland.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Jurjen van den Bergh

“Het onderwijssysteem moet zo ingericht worden dat het zoveel mogelijk mondige, weerbare en kritische leerlingen oplevert.” Jurjen (36) is senior onderwijsadviseur bij Kennisland. Hier initieert hij onderwijsprojecten die het belang van leerlingen voor ogen houden. Momenteel is hij projectleider van Onze Nieuwe School (ONS): een zoektocht naar nieuwe ‘schoolmakers’. “Amsterdam gaat een sterke leerlingengroei tegemoet de komende jaren en daarom wil de gemeente nieuwe scholen bouwen. Via de campagne roepen we iedereen op om mee te denken over de ideale school, passend binnen onze huidige kennismaatschappij.” De beste inzendingen gaan door naar de ‘kraamkamer’, waar de initiatieven onder begeleiding van de Gemeente Amsterdam, Kennisland en andere onderwijsexperts verder worden uitgediept. Jurjens missie? Drie of vier nieuwe scholen realiseren waarvan menig Amsterdammer zegt, ‘dáár zat ik op te wachten’.
Zijn missie: drie of vier nieuwe scholen realiseren waarvan menig Amsterdammer zegt 'dáár zat ik op te wachten.'
 


 

&Cyril van Sterkenburg

Cyril is creatief strateeg bij Vandejong Creative Agency. Haar missie: communicatie gebruiken om de toekomst vorm te geven en vernieuwende (Amsterdamse) allianties te smeden.

“Cyril (36) heeft het project Onze Nieuwe School gevoed met haar bevlogenheid. Ik zat er in mijn hoofd al mee te spelen, maar na een sparringsessie met Cyril zag ik de campagne helemaal voor me. Binnen Vandejong Creative Agency heeft zij de rol van de strateeg. Ze denkt heel inclusief mee, over de risico’s, de mogelijkheden, maar ook de naam van de campagne. Cyril heeft me enkele nieuwe inzichten geboden over hoe onze stad in elkaar zit, waar je Amsterdammers kan bereiken met je boodschap en op welke manier je dat het beste kan doen. Binnenkort krijgt onze samenwerking een extra dimensie: Kennisland en Vandejong verhuizen naar een nieuw pand, Spring House. Ik kijk ernaar uit om vanuit daar nog meer met haar samen te werken.”
 &Simone Kukenheim

Simone is wethouder van Onderwijs, Jeugdzorg, Diversiteit bij de gemeente Amsterdam. Haar missie: Amsterdam is dé onderwijsstad van Nederland met scholen die de ruimte krijgen om zelf te bepalen waar verbetering nodig is: met leraren die het beste uit hen zelf en hun leerlingen halen. Met genoeg scholen én vernieuwende concepten, zodat ouders de school kunnen kiezen die bij hen en hun kind past. 

“Ik vind het heel tof dat deze wethouder de durf heeft getoond om het project Onze Nieuwe School te initiëren en ons (Kennisland) de opdracht heeft gegeven om het uit te voeren. Simone Kukenheim (34) speelt als wethouder Onderwijs van de Gemeente Amsterdam een belangrijke rol in het faciliteren van het onderwijs. Ze biedt met dit project schoolbesturen, ouders en eindgebruikers de kans dat onderwijs mede vorm te geven. Als Kennislander ben ik daar heel blij mee, want dat is precies wat wij zelf beogen te doen. Met dit project daagt ze – vanuit de gemeente – de burgers uit om hun ideale school te bedenken. Vervolgens geeft ze hen de gelegenheid om die school daadwerkelijk op te richten.”
 &Laura Thomassen

Laura is zelfstandig onderwijsadviseur en onderzoeker. Haar missie: zich vol enthousiasme inzetten om onderwijs te vernieuwen en te verbeteren. 

Jacqueline Kapeloni
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.