Artikelen

Kjelld (20) zit in het derde jaar van Voeding en Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft samen met Lars Vierbergen vanuit STOOKT het Project Food opgezet.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Kjelld van Essen

“Ik wil mezelf meer verdiepen in het échte ondernemen; leren hoe ik een eigen bedrijfje opricht, van het begin tot het eind.” Kjelld studeert Voeding en Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam en zit momenteel in zijn derde jaar. Tijdens zijn studie houdt hij zich vooral bezig met productontwikkeling binnen de voedselindustrie. “Brainstormen om een product groter te maken, een ondernemingsplan schrijven. Dat is waar ik enthousiast van word. Ik wil een product ontwikkelen dat mensen blij maakt.” Zijn ondernemende geest blijft niet onopgemerkt. Kjellds opleidingsmanager raadde hem daarom de masterclass ‘Als Warme Broodjes’ aan; een initiatief van onder andere het Food Film Festival en Rabobank Amsterdam. Bekende ondernemers vertellen hier hoe zij zijn begonnen en waar ze tegenaan zijn gelopen. “Ik denk dat ik veel van ze kan leren. Zij doen precies wat ik ook wil doen. Ook hoop ik mensen te ontmoeten die mij een stap verder kunnen brengen. Ik houd mijn ogen altijd open.”
Zijn missie: Project Food tot een groot succes maken om zo veel ondernemers te kunnen helpen hun ideeën waar te maken.
 &Ferdi Eralp

Ferdi (25) studeert Voeding en Diëtiek met als specialisatie New Product Management. Zijn missie: Food-gerelateerde bedrijven adviseren bij het verder ontwikkelen van voedselkennis, marketing en know-how om tot duurzame productbranding en strategieën te komen. 

“In het tweede jaar zijn Ferdi, Lars en ik bij elkaar gekomen en sindsdien hebben we samen veel projecten opgepakt. Ferdi heeft zijn eigen branding en strategiebedrijf; FITMINDED. Op dit moment voert hij een project uit voor een hotel in Turkije. Ik heb hem geholpen met het promoten van dit hotel in Nederland door hem op beurzen te ondersteunen. Ferdi heeft veel humor en met zijn kritische blik ziet Ferdi in alles mogelijkheden. Ik ben blij dat hij in mijn netwerk zit en zie hem als een goede sparringpartner. Ik noem hem ook wel ‘Head of Happiness’, omdat hij geluk uitstraalt."
 &Lenno Munnikes

Lenno (39) is opleidingsmanager Voeding en Diëtiek aan de Hogeschool van Amsterdam en co-founder van Amsterdam Centre of Food Culture & Society. Zijn missie: mensen verbinden op allerlei vlakken binnen de wereld van voedsel.

“Naast mijn studie zit ik ook in de opleidingscommissie. Daardoor heb ik heel goed contact met Lenno. Hij is een heel nuchtere en relaxte man. Je kunt merken dat hij zelf ook ondernemer is geweest; hij pakt dingen met veel enthousiasme en passie aan. Vaak geeft hij een nieuwe kijk op dingen, dat maakt hem een frisse wind voor de opleiding. Vanaf het moment dat ik hem leerde kennen heeft hij mij geholpen met mijn ideeën en legde verschillende connecties voor mij om ze uit te voeren. Dat is Lenno.”
 &Lars Vierbergen

Lars (27) is student en oprichter van STOOKT. 

“Ook Lars heeft een eigen bedrijfje opgericht; STOOKT. Het bedrijf is gericht op het helpen van jonge ondernemers om hun producten op de markt brengen. Daarnaast heeft hij altijd wel andere projectjes lopen waar hij mee bezig is. Inmiddels heeft hij zo al een hoop kennis verzameld op het gebied van voeding. Lars is een hele nuchtere gast en een toffe peer om mee samen te werken. Hij is altijd gemotiveerd, heeft een aanstekelijke drive en is echt een goede sparringpartner. Ferdi, Lars en ik, dat is echt een gouden combi.”
 

Caroline van den Heuvel
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.