Artikelen

Marjorie (52) is oprichter van evenementenbureau Just March.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Marjorie de Cunha

“Ik ben een connector en, zoals dat heet, een e(motional)-motivational speaker. De basis van ons hele bestaan is namelijk emotie. Als je emotioneel failliet bent, kun je economisch ook niet groeien. We hebben allemaal onze bagage uit het verleden. En dat maakt niet uit, het gaat erom wat je ermee doet en hoe je de dingen afhandelt.” Met haar evenementenbureau Just March organiseert Marjorie onder andere de Miss Charm Verkiezing en Women Connect 2 Succes, waarbij ze vier generaties vrouwen aan elkaar verbindt om de lager- of niet opgeleide groep te inspireren meer uit zichzelf te halen. Marjorie: “Amsterdam bestaat voor 53 procent uit eenoudergezinnen. Zuidoost neem 51 procent hiervan voor haar rekening. Dat betekent dat je aan de basis zit van een maatschappelijk probleem. Denk aan tienerzwangerschappen, jeugdcriminaliteit en emotionele verwaarlozing. Ik woon in het stadsdeel en zag om me heen dat de pijn en frustratie van de moeder doorgegeven wordt aan de dochters. Doordat veel ouders een ander startpunt hebben gehad dan kun kinderen, krijgen ze van huis uit geen netwerk mee, wat ze sowieso al minder kans geeft in de arbeidsmarkt. Ik besloot daarom mijn netwerk te gebruiken om het tij te keren en de kansarme jonge vrouwen te koppelen aan succesvolle vrouwen en studenten. Zo laten we zien dat het ook anders kan, je bent immers het stuur van je eigen leven. Soms betekent dit dat we tot de kern moeten gaan en door een negatieve façade heen moeten breken. Ik zeg altijd: ‘You have to get naked, to get dressed up again.’ Dit is moeilijk, maar ook dankbaar werk. Wanneer je van de ouders hoort dat hun kind veranderd is, weet je dat dit het allemaal waard was.”
Haar missie: De verschillende culturen en sociale klassen binnen Amsterdam Zuidoost met elkaar verbinden.

Fotografie: Heidi Boomgaard
 &Erna de Cunha

Erna (94) is gepensioneerd onderwijzeres en moeder van Marjorie De Cunha. Haar missie: Mensen inspireren van je hart geen moordkuil te maken.

“Veel vrouwen in mijn leven hebben deuren voor me geopend. Diverse vrouwelijke wethouders uit Zuidoost die in mij geloofden, hebben me kansen geboden. Maar het meest leerde ik van mijn moeder, Erna De Cunha. Zij hielp me economische zelfstandigheid te vinden én behouden en heeft bij tijd en wijle mijn zoon liefdevol opgevangen zodat ik kon excelleren in mijn werk.”
 &Jörgen Raymann

Jörgen (50) is cabaretier, presentator en motivational speaker. Zijn missie: Balans creëren en mensen helpen hun geluk te vinden. 

“Jörgen is vanaf de middelbare school in Suriname een loyale en eerlijke vriend. Daarnaast is hij op creatief en zakelijk gebied mijn adviseur. Sinds 2014 deelt hij als ‘Tante Es’ zijn podium met me in onze talkshow ‘Women Talk’. "
 

Heidi Boomgaard
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.