Artikelen

Marloes (60) is oprichter en directeur van Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Marloes Krijnen

"Ik wil fotografie in haar totale breedte laten zien." Marloes Krijnen is oprichter en directeur van Foam Fotografiemuseum in Amsterdam en heeft al vanaf het begin een duidelijke visie. Het museum opende in 2001 haar deuren op een prachtige locatie aan de Keizersgracht en heeft zich ontwikkeld tot een plek die fotografie niet alleen vanuit verschillende achtergronden, maar vooral op de hoogst mogelijke kwaliteit wil laten zien. Marloes vertelt over het bijzondere project Twee keer kijken, waarbij fotografie wordt ingezet om verschillende generaties met elkaar te verbinden. Vijf weken lang komen ouderen en jongeren samen om in hun eigen wijk te fotograferen. "Ik hoop dat er een blijvend contact uit voort komt. Als museum heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid, je wilt dat het goed gaat met de mensen in je stad."
Haar missie: Van Foam zowel in Amsterdam als wereldwijd een toonaangevend instituut maken.
 &Pjotr de Jong

Pjotr (51) is Creative Director van Vandejong. 

"Pjotr is directeur van het communicatiebureau Vandejong. Vanaf het begin hebben wij al een hechte samenwerking. Vandejong begrijpt heel goed wat Foam voor organisatie is. Door hun manier van communiceren en ontwerpen geven zij een extra laag aan datgene wat wij al doen. Zo komen we nog sterker en consistenter naar voren. Pjotr is enorm inventief."
 &Roy Cremers

Fotografie Jordi Huisman

Roy (32) is Managing Director van voordekunst. Zijn missie: het draagvlak voor kunst en cultuur in de samenleving vergroten door het publiek actiever te betrekken bij de totstandkoming ervan. 

"Roy is directeur van Voordekunst, een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Hij brengt kunstenaars en kunstliefhebbers op een toegankelijk niveau bij elkaar. Roy is een heel energiek persoon. Hij heeft goede contacten op precies de juiste plekken die nodig zijn om Voordekunst verder te helpen.”
 &Eric Traa

Eric (52) is Senior Relatiemanager bij Rabobank en is mede-initiatiefnemer van Amsterdam &Co. Zijn missie: Amsterdam nog meer laten bloeien. Niet alleen economisch, maar ook creatief, door mensen met elkaar te verbinden. 

"Eric ken ik door het project Twee keer kijken, dat mogelijk wordt gemaakt met een donatie van Rabobank Amsterdam. Eric is hier werkzaam als directeur Markt-Centrum. Het bijzondere aan Eric vind ik zijn enthousiasme. Hij heeft dit project sinds de start omarmd en blijft er ook persoonlijk bij betrokken.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.