Artikelen

Mirjam (50) is directeur van Grachtenfestival Amsterdam.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Mirjam Barendregt

“Het Grachtenfestival koppelt musici aan zo’n negentig historische locaties in de stad. Dat op poten zetten vond ik een flinke uitdaging; ik heb dan ook goed geluisterd naar mijn voorganger. Na die periode kon ik aandacht geven aan wat ik graag wilde toevoegen. Zo speelt inmiddels het verhaal van de historie van de stad een prominentere rol, zoals vorig jaar specifiek over de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie van 135 kilometer rondom de stad.. Ook vond ik het belangrijk om naast uitvoerende musici aan jonge componisten een podium te bieden; zij brengen tenslotte nieuwe impulsen in de klassieke muziek. Voor mij staan de voorstellingen met een onverwachtse beleving voorop. Zo had een opera in Roest, met radiografisch bestuurbare auto’s, een absolute twist. Ook het concert in een boksring, waarin twee pianistes elkaar te lijf gingen, was indrukwekkend. Zowel met heftige muziek achter de vleugel, als fysiek met bokshandschoenen. Aan het eind, waar ze zich met elkaar verzoenden, stond hun bokstrainer te huilen van ontroering. Dat soort momenten; daar doe ik het voor.”
Haar missie: Jonge musici een podium, platform en publiek bieden op de mooiste plekken van Amsterdam en het publiek een prachtige beleving bieden op vaak onontdekte plekken met de sterren van morgen.
 &Brian Boswijk

Brian (40) is horecaondernemer 'met een randje'. Zijn missie: De unieke en kwetsbare kwaliteiten van Vuurtoreneiland (water, stilte, licht en lucht) voor publiek beleefbaar en voelbaar te maken en te behouden voor de toekomst. 

“Met het thema van vorig jaar, de Stelling van Amsterdam, kon Vuurtoreneiland wat ons betreft niet ontbreken. Zo kwam ik met Brian in contact: we gingen langs, legden ons plan voor en hij zei gelijk “Tuurlijk, ga je gang!”. Ik heb bewondering dat hij er de kans toe zag om dit mooie eiland een nieuwe functie te geven, met respect voor de natuurlijke omgeving. Je vindt er een werkende vuurtoren, een paar bunkers uit de tijd van de Pruisen, een klein huisje, een paar zwarte schapen en een kas. In die kas heeft Brian een restaurant gevestigd. Dat moet je maar durven, want er is verder helemaal niets.”
 &Ellen Mulder

Ellen (50) heeft haar eigen consultancybureau: I-concern. Haar missie: Oog hebben voor de mensen in je omgeving. 

“Ellen is een goede vriendin van mij, al sinds begin jaren ’90. We waren ooit beiden districtsmanager bij Content Uitzendbureau en vatten het plan op om samen een onderneming te beginnen in training en advies. Het businessplan en de naam waren er al toen ik besefte dat ik het eigenlijk niet wilde. Dat was spannend om tegen haar te zeggen, maar zij begreep het volledig. Ellen heeft de onderneming alleen opgezet en floreert daarin. Momenteel werken we dus ergens anders, maar ik denk nog met haar mee en zij helpt mij af en toe met klussen in mijn vrijwilligersfuncties, zoals acquisitie. Wat Ellen kenmerkt is haar doorzettingsvermogen en haar aanstekelijke enthousiasme. Zij staat altijd voor me klaar, zowel zakelijk als persoonlijk.”
 &Job van Dooren

Job (56) is oprichter en eigenaar van adviesbureau Van Dooren Advies. Zijn missie: Organisaties ondersteunen die Nederland en de wereld beter, gezonder en mooier maken. 

“Job is van een grote toegevoegde waarde voor het Grachtenfestival en andere culturele organisaties. Hij heeft een enorme expertise in fondsenwerving en sponsorwerving, die hard nodig is voor de sector. In zijn traject Wijzer Werven pluisde hij volledig uit wat onze organisatie nodig had en welke bedrijven goed zouden passen. Daarnaast is Job bestuurslid bij het Grachtenfestival, waarin hij altijd een frisse en kritische blik geeft. Hij staat voor mij model voor al die mensen die als vrijwilliger in een bestuur zitten en zo culturele organisaties voeden met hun kennis en netwerk.”
 

Anne Vries
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.