Artikelen

Oguz (40) is directeur van Weekend Academie.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Oguz Dulkadir

“Een onderwijsachterstand ligt niet zozeer aan de capaciteiten van een kind, als wel aan de sociale omgeving die het kind niet de weg kan wijzen. De Weekend Academie is ervan overtuigd dat ieder kind in Nederland een rolmodel verdient. We bieden gemotiveerde jongeren tussen de tien en vijftien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken hulp bij het ontwikkelen van hun talenten en mogelijkheden. Alleen een achterstand wegwerken is niet voldoende; wij zien het als onze aanvullende taak om deze kinderen ambitie en doorzettingsvermogen bij te brengen. 
Begeleiders en gastsprekers blijken rolmodellen voor de kinderen: de ene keer staat een piloot voor de klas, dan weer een arts, automonteur of communicatieadviseur. Zo komen de kinderen in contact met beroepsgroepen die zij anders misschien nooit waren tegengekomen en wordt hun wereldbeeld en eigen toekomstperspectief verbreed.
Doordat we de gezinnen thuis bezoeken brengen we van binnenuit de problemen en kansen in de achterstandswijken in kaart en begrijpen we steeds beter welke sleutelrol ouders hierin spelen. Zo blijkt de overstap van basisschool naar middelbare school ook voor hen moeilijk; ze verliezen hun kind uit het oog. Ouders wegwijs maken in dit proces zorgt voor blijvende verbinding tussen ouders en kinderen. Dit helpt voorkomen dat kinderen afglijden."
Zijn missie: Kinderen leren hoe zij hun capaciteiten ten volle kunnen benutten, zodat zij hun dromen kunnen realiseren.
 &Rens van Tilburg

Rens (42) is directeur van het Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht. Zijn missie: Mensen helpen in hun worsteling om de goede weg te vinden. 

“Rens en ik leerden elkaar kennen tijdens een Goal Project; een mentorproject voor Amsterdamse kwetsbare jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 
Hij is enorm betrokken bij maatschappelijke vraagstukken en heeft een scherpe blik op de samenleving. Wat hem karakteriseert is zijn betrouwbaarheid en loyaliteit; Rens staat altijd voor mij klaar." 
 &Martien Kromwijk

Martien (57) is ambassadeur sociale duurzaamheid bij Compassa. Zijn missie: Vergroten van sociale duurzaamheid door het bieden van kansen aan mensen die het (tijdelijk) niet op eigen kracht redden. 

“Martien is een grote inspirator voor mij. Ik ontmoette hem via zijn dochter, die als vrijwilliger bij de Weekend Academie werkte. Martien is een zeer vriendelijke man die altijd voor me klaar staat. Hij heeft me geleerd hoe je op een zachte en vriendelijke manier je idealen kan realiseren."
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.