Artikelen

Peter (47) stopte met zijn studie HEAO om te gaan reizen. Hij heeft zeven jaar in het buitenland gezeten en startte in 1998 met Geschenk met Verhaal.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Peter Zevenhuizen

“Het reizen maakt mij nederig. Het heeft ervoor gezorgd dat ik anders nadenk over hoe we omgaan met elkaar en de natuur.” Peter (47) is oprichter van Geschenk met Verhaal. De producten die hij verkoopt vertellen, zoals de naam al prijsgeeft, een verhaal over de herkomst, de maker het productieproces. Het idee ontstond in Afrika, waar Peter op reis was en de lokale bevolking leerde kennen. Hij startte een project met jonge kunstenaars die mooie producten maakten, en bracht deze spullen in een container mee naar Nederland. Geschenk met Verhaal was geboren. Het bedrijf is inmiddels uit het wereldwinkelcircuit gehaald, en verkoopt een heel scala aan hippe, moderne en vooral duurzame en ambachtelijk vervaardigde producten. Peters missie is mensen bewust maken van wat ze kopen, want, zo stelt hij, “Kopen is kiezen.”
Zijn missie: mensen bewust maken van wat ze kopen.
 &Bodo Groen

Bodo is directeur van Huize Frankendael. Zijn missie: door bewust ondernemerschap en het leggen van verbindingen bijdragen aan een duurzame, groenere wereld.

“Bodo is een goede zakelijke sparringpartner. Ik ken hem al mijn hele leven, we hebben samen HEAO gedaan en hij is degene met wie ik Geschenk met Verhaal ben gestart. Hij heeft een beursachtergrond en denkt na op een totaal andere manier dan ik. Je begeeft je als social entrepreneur vaak in een grijs gebied: over hoe ver je in fair trade gaat en hoe commercieel of zakelijk je het aanpakt. Ik kan me soms heel erg laten leiden door hoe mooi een project is, het liefst steun ik ze allemaal. Maar je moet er op een bepaald punt wel geld mee gaan verdienen. Daarin houdt Bodo me scherp.”
 &Tim Várdy

Tim studeerde klassiek piano aan het Conservatorium van Den Haag en ontwikkelde de Dutch Design Chair. Zijn missie: duurzame, functionele designproducten ontwerpen en verkopen met respect voor mens en milieu.

“Dit vind ik een mooi figuur. Tim is eigenlijk pianist, maar is in het ontwerpen gerold. Hij verbaasde zich op een festival over het gebrek aan zitgelegenheid. Zo ontstond het idee voor de Festival Chair, de voorloper van zijn Dutch Design Chair. Tim en ik sparren regelmatig over de dingen die je tegenkomt in het leiden van zaken. We zijn beiden als zelfstandig klein bedrijf begonnen en de DNA’s van onze bedrijven lijken op elkaar – terwijl we verschillende producten hebben. De producten die hij levert vind ik bijzonder mooi. We namen zijn Dutch Design Chair direct op in ons assortiment: dat is dus echt een Geschenk met Verhaal.”
 &Siem Haffmans

Siem is oprichter van Ragbag. Zijn missie: creatieve ideeën goed in de praktijk brengen. 

“Siem is een inspiratiebron voor mij geweest. Hij heeft met Partners for Innovations allerlei slimme en handige oplossingen gevonden voor het hergebruik van materialen. Siem was er vroeg bij, hij was één van de eerste die nadacht over hoe we verantwoord met ons afval om kunnen gaan. Met Ragbag heeft hij echt iets neergezet in de mode-industrie, terwijl er nog niet heel veel was. Door hem ben ik ook in India terecht gekomen en zijn we met Geschenk met Verhaal actief gaan kijken hoe we daar mooie producten konden laten maken.”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.