Artikelen

Remco is directeur van Sofitel Legend The Grand.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Remco Groenhuijzen

“Ik wil kwaliteit neerzetten en het leuk hebben op mijn werk”. Remco Groenhuijzen (51) heeft zijn leven lang in de hotellerie gezeten. Zijn jongensdroom was directeur zijn van een hotel, nu leidt hij met trots Sofitel Legend The Grand Amsterdam. The Grand is één van de vijf Sofitel Legend hotels, het eerste in Europa. Het heeft, met een torentje op het dak daterend uit 1411, een zeer rijke historie. Onder Remco’s leiding bouwt het hotel een unieke warmte/koudeopslag die vanaf aankomende zomer voor de verwarming en koeling van het hele gebouw zal zorgen. Hiermee vermindert hij de CO₂ uitstoot van het hotel aanzienlijk. Zijn missie: mensen laten groeien binnen de hotellerie.
Zijn missie: mensen laten groeien binnen de hotellerie.&Ruud Zandvliet

Ruud is eigenaar van Taxi Electric, waarmee hij de taximarkt verduurzaamt door met elektrische auto’s te rijden. Zijn missie: een betekenisvol leven hebben.

“Ruud is bezig met een stukje kwaliteit in Amsterdam. Ik bewonder hem om zijn doorzettingsvermogen en ambitie. Drie jaar geleden stond hij voor me met de boodschap dat hij wilde chauffeuren voor het hotel. Daar zag ik een jonge vent staan met wilde plannen en maar vijf auto’s voor 600 kamers. Toch wist hij zijn bedrijf door een sterke visie uit te bouwen, zijn concept van elektrische taxi’s slaat aan. Daarnaast speelt hij goed in op de behoefte van bedrijven. Binnen de hotellerie werken we met taxichauffeurs die creditcards aannemen en het liefst ook nog een stropdas om hebben. Ruud gedraagt zich als een privéchauffeur, maar dan in een taxi! Hij had de juiste portie durf om zich in de taxiwereld te vestigen en hij weet de kwaliteit goed te continueren.”
 &Olivier Otten

Olivier is directeur van Hello Zuidas. Zijn missie: Zuidas verder brengen als centrum van Amsterdam voor werken, wonen en leren met internationale allure.

“Olivier is de directeur van een visie. Op de Zuidas is een vereniging opgericht met een aantal pijlers zoals bereikbaarheid, duurzaamheid en levendigheid. Panden worden gebouwd met een doel, waardoor er nauwelijks leegstand en een goede balans tussen wonen en werken is. Ze startten met 162 leden in de vorm van huurders en met het geld dat zij binnenbrengen realiseren ze die doelen. Olivier is hierin de drijvende kracht. Hij heeft een goed netwerk en enorme drive. Hij verzint allerlei ideeën zoals Zuidas Culinair&Concert, waarbij hij het VU orkest regelde en echt leven in de brouwerij bracht: de Zuidas wordt levendig. Met zijn gedrevenheid enthousiasmeert hij de partners met wie hij constant speelt om dingen voor elkaar te krijgen.”
 &Xavier Giesen

Xavier is oprichter, mede-eigenaar en gastheer van Bolenius restaurant. Zijn missie: Amsterdam als Gastronomische stad beter op de kaart te zetten.

“Wat ik in Xavier waardeer is dat hij niet de veiligheid van de binnenstad heeft opgezocht. Zijn restaurant is gevestigd op de Zuidas en zit midden in het zakenleven, waardoor je het risico loopt klanten te missen. Maar voor hem gaat dat niet op, op vrijdag zit hij steevast bomvol! Xavier noemt de stijl van hun gerechten ‘New Amsterdam Kitchen’. Ze gebruiken producten uit de regio zoals de rondeeleieren van de Zuidas en ingrediënten uit hun eigen moestuin. Toen Johannes van Dam nog leefde heeft hij hen welverdiend een 10- gegeven. Ik baal er eigenlijk van dat hij geen Michelinster kreeg, want het is zeker op dat niveau door de hele beleving, zijn creativiteit en de presentatie. Bovendien is Bolenius het eerste Green Key restaurant van Nederland!”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.