Artikelen

Renee richtte BBROOD op: een ambachtelijke bakkerszaak in Amsterdam.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Renee Pater

“Brood zit gewoon in mijn bloed.” Renee Pater is trotse eigenaar van BBROOD: dé ambachtelijke bakker van Amsterdam. Renee vond het namelijk hard nodig dat het bakkersvak weer sexy werd gemaakt met mooie en eerlijke producten. BBROOD begon in 2008 klein op de Zeedijk, maar werd al snel opgepikt door verantwoorde supermarkt Marqt, waar ze de vaste partner van zijn. Naast de acht vestigingen in de stad, gaat BBROOD ondertussen ook de landsgrenzen over. Zo zag Renee tijdens haar vele reizen door Afrika, dat in deze landen nog geen goed brood te verkrijgen is. In 2011 is BBROOD daarom gestart met bakken in Oeganda. Sinds 2013 kunnen mensen in buurtland Rwanda ook genieten van het kenmerkende zuurdesembrood. “En ik droom ook nog van een echte ‘BBROOD experience’ waar mensen met al hun zintuigen kunnen ervaren hoe brood wordt gemaakt. Maar dat gaat er zeker komen!” 
Haar missie: meer om mensen te prikkelen door het hetgeen onmogelijk lijkt, mogelijk te maken. (Zoals brood bakken in Afrika).
 &Gaston Housmans

Gaston werkt als opperbakker bij BBROOD. Zijn missie: Nog lang en met veel plezier en passie voor Renee Pater werken en brood van de hoogste kwaliteit bakken.

“Gaston is de eerste bakker die we bij BBROOD hebben aangenomen. Hij heeft de toon gezet omdat hij zo betrokken is en alleen voor absolute kwaliteit gaat. Hij is ontzettend kritisch en nauwkeurig. Zonder hem hadden we nooit zo’n vliegende start kunnen maken!”
 &Daan Braspenning

Daan (44) is directeur van onroerend goed bedrijf Het Fort. Zijn missie: met elkaar Noord nog mooier maken en aan mensen laten zien dat dit deel van Amsterdam het bezoeken waard is.

“Daan is de verhuurder van ons pand op het NDSM terrein. We zijn via via bij elkaar gekomen en hebben gezamenlijk het pand vormgegeven met de architect. Voor BBROOD is het een prachtige locatie. Als je aankomt met het pontje vanuit Centraal of de Tasmanstraat, dan vaar je recht op BBROOD af. Het NDSM terrein is natuurlijk erg in ontwikkeling en past qua sfeer en beleving erg bij ons. Bijzonder aan Daan vind ik dat hij erg denkt in kansen, weet wat er speelt in Noord en daar met ons samen iets moois van wilde maken. Heel betrokken dus. Wij hebben daardoor de kans gekregen om BBROOD ook in Noord te vestigen (hij heeft ons laten inzien dat Noord en BBROOD super goed bij elkaar passen). Verder zou ik Daan karakteriseren als eerlijk en betrouwbaar."
 

Coco Chloë Aarts
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.