Artikelen

Richard (48) staat al zeventien jaar aan het roer van het Amsterdam Dance Event.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Richard Zijlma

“Ik ben eigenlijk gewoon een muzieknerd die elke vrijdagavond in een platenzaak stond, op zoek naar de beste nummers.” Richard (48) is directeur van Amsterdam Dance Event (ADE), de grootste dance-conferentie ter wereld. Ieder jaar in oktober komen vijf dagen lang de belangrijkste mensen uit de scene samen om zaken te doen en kennis te delen. Maar er zijn ook meer dan zeshonderd journalisten van over de hele wereld aanwezig en er is een uitpuilend avondprogramma voor het grote publiek. De bezoeker van ADE wordt gezien als belangrijk testpubliek voor nieuwe sets van grote DJ’s. Juist omdat Amsterdam de dancemuziek als eerste omarmde en het hier allemaal is begonnen. Door de alsmaar groeiende populariteit willen steeds meer merken zich binden aan het event, wat de mogelijkheden volgens Richard nog groter maakt. “Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld ook een platform bieden aan de technische ontwikkelingen in de scene.” Richard vertelt over drie mensen uit zijn netwerk die hebben bijgedragen aan het succes van ADE.
Zijn missie: met een groep mensen met een gedeelde passie voor muziek iets prachtigs neerzetten tijdens het Amsterdam Dance Event.
 &Alex Slagter

Alex runt samen met zijn vrouw Britta ontwerpbureau Maslow. Ze zijn al vanaf 1998 verantwoordelijk voor de vormgeving van Amsterdam Dance Event (ADE). Zijn missie: het bedrijf uitbouwen tot een succesvolle en onmisbare schakel binnen de lokale Amsterdamse-, maar ook nationale en -internationale dancescene.

“Alex doet al jaren samen met zijn vrouw Britta de vormgeving van ADE. Ik ken hem al zeventien jaar. Soms loop ik hoofdschuddend weg bij een bespreking, maar dan kijken we elkaar daarna weer aan als blije kinderen. Juist de eigenwijsheid van Alex is inspirerend. Mensen die niet meewaaien met de wind, daar heb je wat aan. Hij heeft een unieke kijk op de identiteit van ADE, waardoor hij het elke keer naar een hoger niveau duwt. Want juist het beeldmerk waar Alex verantwoordelijk voor is, is de holy grail van ADE.”
 &Vincent van Dijk

Vincent (1973) startte samen met Jeroen Gouw Strangelove, een designbureau voor 'The Connected Age'. Zijn missie: het ontwikkelen van ideeën die een positieve invloed hebben op het leven van mensen.

“Vincent is een heel goede vriend van me. Hij begon als stagiair bij ADE en was een van de weinige die vragen stelde. Hij liep mijn kantoor binnen en vroeg brutaal als hij was uitleg over een begroting en andere keuzes die waren gemaakt. Hij is een paar jaar blijven werken en is belangrijk geweest in de ontwikkeling van ADE. Vincent en ik waren en zijn het niet altijd met elkaar eens, maar dat zorgt voor een inspirerend spanningsveld. Inmiddels heeft hij zijn eigen creatief bureau Strangelove, maar we gaan nog regelmatig Thais of Chinees eten, dat is naast muziek onze andere gedeelde passie.”
 &Eberhard van der Laan

Eberhard (60) is een Nederlands politicus en voormalig advocaat. Hij is sinds juli 2010 burgemeester van Amsterdam. 

“Eberhard was vanuit zijn rol als burgemeester de eerste die de kansen van een evenement als ADE heeft gezien. Hij heeft bijvoorbeeld een aantal locaties een 24-uursvergunning verleend. Hiermee maakt hij Amsterdam als stad weer aantrekkelijker, ook voor internationale gasten. Tot zes jaar geleden ging het woord ‘vertrutting’ hand in hand met Amsterdam en uitgaan. En daar heeft meneer Van der Laan nu een antwoord op gegeven. Dat vind ik hartstikke goed.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.