Artikelen

Roderik is initiatiefnemer en directeur van De Buurtcamping, eigenaar van maatschappelijk communicatiebureau R&D Dept. en documentairemaker.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Roderik Schaepman

“Met een wc-rol onder de arm zien we er allemaal even knullig uit.” Roderik Schaepman is initiatiefnemer en directeur van De Buurtcamping. Hiermee organiseert hij buurtcampings in stadsparken die de sociale cohesie in de stad versterken. Buurtbewoners leren elkaar beter kennen, door vol positieve energie samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren. Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad, bewoond door alle types die de stad rijk is. Roderiks missie is de afstanden tussen verschillende groepen in de stad weghalen, zodat iedereen mee kan en mag doen.
Zijn missie: de afstanden tussen verschillende groepen in de stad weghalen, zodat iedereen mee kan en mag doen.
 &Katusha Sol

Katusha is mede-oprichter van Placemakers. Haar missie: sla eens een andere weg in – ontdek en ontmoet in je eigen stad. 

“Katusha is stadssocioloog, een onderzoekster. Maar ze heeft juist ook een ontzettende hands-on-mentaliteit. Ik ken haar via Placemakers. Ik heb ze gevraagd me te helpen bij de organisatie van de Buurtcamping, nadat Patrick Praaning me op hen heeft gewezen. Katusha gaat erg gemakkelijk de wijk in en enthousiasmeert mensen. Ze weet hoe je bewoners en organisaties betrekt bij creatieve projecten met als doel de buurt in beweging te krijgen.”
 &Simon van Dommelen

Simon is kwartiermaker en verbinder. Zijn missie: creativiteit en nieuwe energie opwekken uit onverwachte samenwerkingsverbanden.

“Simon kom ik overal tegen. Hij is slim en weet erg goed de verbinding te leggen tussen kleine bottom-up initiatieven en de grote stad of politiek. Simon is inhoudelijk sterk, heeft een groot netwerk en hij doet ontzettend veel en goed werk op het gebied van cultuur en stedelijke ontwikkeling. Hij is begaan, bevlogen en kan ook nog eens goed schrijven.”
 &Arjan Vliegenthart

Arjan (37) is wethouder voor de portefeuilles Werk, Inkomen en Participatie en Stadsdeel Nieuw-West. Zijn missie: ervoor zorgen dat iedere Amsterdammer volwaardig kan meedoen in de samenleving.

“Arjan is de nieuwe wethouder van Werk, Inkomen en Participatie. Hij is relatief jong en vooral erg gedreven. Arjan heeft goede ideeën om de armoede in Amsterdam te bestrijden. Hij is slim, scherp, heeft veel dossierkennis en is ook nog een goede en aardige ambassadeur van de Buurtcamping! Dit jaar was hij bij ons op bezoek in Rembrandtpark in zijn eigen stadsdeel West. Daar heb ik samen met hem live radio gemaakt over verbindingen leggen in de stad, en hoe dat een belangrijk onderdeel is van armoedebestrijding. Als mensen of buren elkaar moeten gaan helpen, moeten ze elkaar wel eerst kennen.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.