Artikelen

Sanne (38) is cultureel en filosofisch programmeur bij The School of Life.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Sanne Remmerswaal

“Ik vind het prachtig dat er nog steeds mensen zijn die juist de schoonheid en het plezier van de menselijke maat als uitgangspunt nemen. Er ontstaan steeds meer plekken in deze stad waar iedereen welkom is en waar je samen iets bijzonders kan beleven.” Sanne (38) is programmeur bij The School of Life en 'zit', naar eigen zeggen, 'op mensen'. Voor Sanne is juist het kleine, verbindende tussen mensen iets waar hij veel waarde aan hecht. Zo komt hij graag in stamcafé De Pianist bij hem om de hoek om een praatje te maken met zijn buurtgenoten. “Onze wereld wordt steeds onbegrensder, maar ook anoniemer. Daarom is het belangrijk dat we laagdrempelige plekken blijven creëren om samen iets te beleven. Buurtboerderij Ons Genoegen, De Ceuvel en de Buurtcamping zijn daar mooie voorbeelden van.” 
Ooit hoopt Sanne zelf een bedrijfje te kunnen beginnen, waar hij meerdere werelden met elkaar verbindt.
Zijn missie: het terugbrengen van het persoonlijke en menselijke element in deze kleurrijke bruisende stad.
 &Frans Passchier

Frans (38) studeerde Bedrijfskunde in Groningen. Na zijn studie is hij actief geweest in verschillende disciplines. Zijn missie: van duurzame kledingproductie wereldwijd de norm maken. 

“Frans heb ik zo'n tien jaar geleden ontmoet. Vanaf dat moment gingen we vaak samen naar festivals, maar ook naar zijn ouders in Zweden. Daar hebben we vaak de grootste lol. Voor mij belichaamt hij dé ondernemer. Hij durft zonder voorbehoud of remming te zoeken naar nieuwe kansen, met goed doordachte argumenten en visie. Binnen zijn bedrijf hecht hij waarde aan duurzaamheid. De mensen met wie hij werkt moeten zich goed voelen bij wat ze doen en groeien in hun specifieke kwaliteiten. Daarnaast wil hij een betere wereld achterlaten en zoekt naar sustainable productie-alternatieven, waar dat lang niet altijd de snelste weg is naar snel behaalde hogere jaarcijfers. Frans is een dierbare vriend die het zakelijke feilloos met het menselijke combineert.”
 &Shayne Moira McCreadie

Shayne is geboren en getogen Amsterdamse en heeft altijd liefde voor de kunst gehad. Haar missie: energie steken in kunst, mensen en maatschappij en zoveel mogelijk getalenteerde mensen met elkaar verbinden zodat er mooie dingen kunnen ontstaan. 

“Shayne ken ik nog van mijn studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, waar haar grote energie en de drang iets moois van de grond te tillen mij opvielen. Voor de Studievereniging Off-Screen, hielp ze onvermoeibaar mee de studiereis naar Rome te organiseren, wat ik als algemeen voorzitter toen met het volste vertrouwen kon loslaten. Later heeft ze een lans voor me gebroken om haar op te kunnen volgen als Programmamanager van de Vrijdagavonden in het Van Gogh Museum, waar ze de jaren daarvoor een kleurrijke en verdiepende programmering had neergezet. Een mooie basis om op verder te kunnen bouwen. Ze ziet altijd kansen tot samenwerking in haar grote netwerk als je met een idee bij haar aanklopt. Maar houdt deze tegelijkertijd kritisch tegen het licht als ze denkt dat het beter kan. Haar bevlogenheid in het bij elkaar brengen van bijzondere mensen om samen tot iets groters te komen werkt inspirerend en enthousiasmerend.”
 &Laurens Knoop

Laurens (43) is oprichter en algemeen directeur van The School of Life in Nederland. 

“Met veel enthousiasme en begeesterd zoekend naar inspirerende sprekers leidt Laurens sinds kort alleen The School of Life Amsterdam. Het is een platte organisatie waar we met een klein toegewijd team zoeken naar manieren om het leven van Amsterdammers rijker en diepgaander te maken door inzichten uit de filosofie, psychologie, de kunsten en het humanisme in classes aan te bieden. Laurens legt zijn ideeën altijd aan zijn team voor, waarin hun input minstens zo belangrijk is als die van hemzelf, de directeur. Iedereen wordt hierbij op zijn specifieke kwaliteiten aangesproken zodat je persoonlijk kan groeien en er met een gedeeld enthousiasme gewerkt wordt.”
 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.