Artikelen

Sia is verantwoordelijk voor EHBO onderwijs voor het Rode Kruis Amsterdam.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Sia Driessen

“Slechts 3.2% van de Nederlanders heeft een geldig EHBO diploma. En dat is veel te weinig.” Sia Driessen (26) is projectleider Eerste Hulp Onderwijs bij het Rode Kruis Amsterdam. Hier doet ze onderzoek naar een duurzaam bedrijfsmodel om EHBO voorlichting te financieren voor kwetsbare groepen, zoals vrouwen met gebrekkige Nederlandse taalkennis. Toen haar vader in 2008 zijn bewustzijn verloor tijdens het fietsen, besefte Sia zich dat ze hem niet had kunnen helpen als ze erbij was geweest. Dus besloot ze haar EHBO diploma te halen. Nu pleit ze voor bewustwording van het belang van de EHBO cursus. Zodat de wereld een stuk veiliger wordt.
Haar missie: de wereld een stuk veiliger maken.
 &Ellen van Ree

Ellen is freelance journalist. Haar missie: iedereen zonder vooroordeel tegemoet treden en blijven laven en openstellen aan/voor vreemde culturen.

“Ellen heeft mij het duwtje in de rug gegeven om mijn boodschap over veiligheid naar buiten te brengen. Ik heb haar leren kennen in maart 2009, tijdens de afstudeerfase van mijn opleiding. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar de veiligheid op bedrijfsevenementen bij High Profile uitgeverij, waar Ellen destijds redactrice was. Samen hebben we hier vervolgens een artikel over geschreven. Ze zegt dat dit artikel haar ogen heeft geopend en dat ze sindsdien veel bewuster is geworden van veiligheid en ze altijd even de nooduitgang zoekt op feestjes. En dat vind ik mooi om te horen. Ellen is een typisch Amsterdamse: ze heeft me geleerd om kritisch en niet bang te zijn om door te vragen. Tegelijkertijd is ze een heel warm persoon, waarmee je ook gewoon heel gezellig kan kletsen. We hebben het artikel uiteindelijk bij haar thuis geschreven. En elke keer als ik daar binnen liep, kwam ik als het ware thuis.”
 &Raoul Vertrouwd

Raoul is projectleider en initiator van Passie voor je Toekomst. Zijn missie: iedereen z'n talent tot uiting laten brengen door met hen de eerste stap te zetten in het durven waarmaken van hun dromen. 

“Ik kan me ontzettend druk maken over dingen. Raoul stelt me dan gerust. Hij heeft me geleerd om gewoon aan de slag te gaan, dan komt alles vanzelf wel goed. Ik ken hem uit mijn tijd bij Enactus, toen ik voorzitter was en hij HR-manager. Hij was mijn maatje en is dat nog steeds. Raoul heeft Passie Voor Je Toekomst opgezet, een project waarmee hij de dialoog start met (hang)jongeren. Hij stelt ze vragen als: ‘Waar ligt je hart?’ en ‘Wat wil je eigenlijk echt doen?’. Vervolgens zet hij coaches uit het bedrijfsleven in om de jongeren te begeleiden hun passie achterna te gaan. Tijdens ons bestuursjaar heb ik veel met hem gepraat over onze ambitie om kwetsbare groepen te helpen. En dan vooral over het uiteindelijk echt doen, omdat het binnen onze macht ligt. Raoul gelooft er in dat als je de dingen doet die je leuk vindt, de juiste dingen op je pad komen.”
 &Anne Walraven

Anne is veel gevraagd spreker en innovatie adviseur. Haar missie: de jonge generatie in beweging krijgen. 

“ ‘Kan iemand mij vertellen hoe de wereld in elkaar zit?’ Met deze vraag gaat Anne op pad. Ze is oprichtster van Future Fuel, een project waar ze met gerenommeerde mensen praat over wat wij als jongeren kunnen doen om onze planeet te herstellen. Door het stellen van deze vraag, komen interessante discussies tot stand in het kader van duurzaamheid. Ik ken Anne uit mijn tijd bij Enactus, waar zij als alumni adviseur was voor ons bestuur. Nu vind ik het mooi dat zij laat zien dat onze generatie vragen mag stellen en kritisch mag zijn richting de vorige generatie. Onze generatie moet tenslotte nog een paar jaar door met deze wereld. Dit motiveert en inspireert mij om door te gaan met mijn persoonlijke missie: de wereld een stuk veiliger maken. Zij is mijn voorbeeld, door haar ben ik gaan geloven dat mensen mijn boodschap gaan oppakken en die vervolgens ook zelf gaan uitdragen. Als het maar een duidelijke boodschap is.”
 

Jacqueline Kapeloni
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.