Artikelen

Thomas is sociaal ondernemer en mede-oprichter van Realize!, Impact Hub en Blik-Opener.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Thomas Vaassen

“Sociaal ondernemerschap is de toekomst.” Thomas (31) is één van de oprichters van Impact Hub Amsterdam. Met dit ledennetwerk helpt hij start-ups waarde te creëren voor de triple bottom line: people, planet en profit. Impact Hub faciliteert werkplekken, kennis en een netwerk. Maar ook verschillende programma’s, zoals het Investment Ready Program, waar Thomas nauw bij betrokken is. In dit traject van vier maanden worden duurzame ondernemingen klaargestoomd voor globale uitdagingen. Zijn missie is onderdeel zijn van en bijdragen aan bedrijven en business modellen die waarde creëren op een ethische en duurzame manier.
Zijn missie: onderdeel zijn van en bijdragen aan bedrijven en business modellen die waarde creëren op een ethische en duurzame manier.
 &Tatiana Glad

Tatiana is een sociale ondernemer en mede-oprichter van Impact Hub Amsterdam. Haar missie: bijdragen aan een duurzame toekomst.

“Zonder Tatiana was er geen Impact Hub geweest. Soms denk ik dat we haar als connector engine hebben, en daar een bedrijf omheen hebben gebouwd. Het leuke aan Tatiana is dat ze de machine achter de projecten is. Ze verbindt continu. Als ik een idee heb krijg ik regelmatig mailtjes met tips: dingen die ze is tegen gekomen of mensen waar ik mee moet praten. Ze is daar zoveel mee bezig dat ze niet toekomt aan haar werk! Haar vermogen om in te schatten wat relevant is voor iemand is uitzonderlijk goed, ze kan me aan mensen koppelen waar ik zelf nooit aan had gedacht. Ik geloof dat je het DNA van je bedrijf moet uitdragen. Ook voordat je start kun je dat al op kleine schaal doen. Het is dan ook logisch dat Tatiana met haar internationale netwerk en haar kwaliteiten Impact Hub heeft opgericht."
 &Hans Leewens

Hans is medeoprichter van Van Ede & Partners. Hij is een veelgevraagd spreker en schrijver. Zijn missie: het bevorderen van de rechtvaardigheid in de samenleving. 

“Hans hielp me niet alleen aan een stageplek, hij was ook een goede gesprekspartner in mijn filosofische fase. Hij heeft boeken geschreven waarin hij spiritualiteit en het bedrijfsleven combineert. Ik leerde hem kennen toen hij een workshop gaf op mijn studie en we hebben sindsdien contact gehouden. Hij heeft me echt in het zadel geholpen. Als je begin twintig bent, ben je nog erg aan het bewijzen dat je iets kunt. Dit ervaarde ik zeker omdat ik na mijn afstuderen direct voor mezelf begon, in een sector waar vooral oudere en ervaren mensen werken. Het is dan fijn als iemand je steunt en je talent ziet en aanspreekt.”
 &Fred Kofman

Fred is schrijver en directeur Leiderschap en Organisatieontwikkeling bij LinkedIN. Zijn missie: mensen leren handelen met verantwoordelijkheid, integriteit en moed.

“Om Fred te kunnen spreken heb ik hem in Mallorca moeten opzoeken. Hij is moeilijk te bereiken vanwege zijn bekendheid in bepaalde kringen. Ik wilde hem zo graag spreken omdat hij een wijs en succesvol mens is. Hij heeft zowel zijn professionele als ethische kant sterk ontwikkeld, een unieke combinatie. Hij wist woorden te geven aan het gevoel dat ik had over de maatschappij en de economie. Door ons gesprek heeft hij mijn manier van denken gevormd. In Freds visie is ondernemerschap de motor van verandering. Dat ben ik met hem eens. We delen het idee dat alles wat je probeert op te leggen via de overheid, niet tot het gewenste resultaat leidt.”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.