Artikelen

Thomas (24) is algemeen directeur van Pieter van Mee

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Thomas van Meel

“Mijn vader was een echte vakman, Pieter van Meel Wild & Gevogelte was zijn passie. Toen hij in 2012 vrij plotseling overleed, moest ik binnen een dag beslissen of ik zijn bedrijf over wilde nemen. Een paar dagen later zat ik op zijn plaats. Ik was twintig, had nauwelijks ervaring, en had ineens een heel bedrijf onder me. Voor alle partijen was dit even wennen, maar al snel was iedereen aan de nieuwe situatie gewend. Dat we door veel bedrijven als de beste poelier van Amsterdam worden gezien, heeft denk ik te maken met het feit dat we altijd voor kwaliteit gaan. We zijn liever een euro duurder dan dat de kwaliteit minder wordt. Om die hoge standaard te halen, blijven we qua inkoop altijd dicht bij de bron zelf. Zo kopen we ons wild altijd rechtstreeks van jagers, daar komt geen tussenpersoon aan te pas. In principe komen onze producten uit Nederland, tenzij we te kort komen, dan halen we wel eens een hert uit Oostenrijk. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ons wild goed heeft geleefd en zo pijnloos mogelijk wordt geschoten. Sinds kort werken we samen met de gemeente Amsterdam. Zij hebben ons gevraagd te helpen bij het beperken van het overschot aan damherten. De gemeente vindt de wijze waarop wij met wild omgaan heel erg goed. Vandaar dat ze ons hebben benaderd. Dat is toch een eer.”
Zijn missie: Kwalitatief goed wild en gevogelte op de markt brengen.
 &Pieter Vroegop

Pieter (58) is directeur bij De Kweker en heeft als missie: Het verkopen van authentieke producten. 

“Pieter Vroegop is onze contactpersoon bij De Kweker, een hele belangrijke partner voor ons in Amsterdam. Wij verzorgen hun wild en gevogelte, dus als een restaurant kip of konijn bij De Kweker bestelt, dan komt het bij ons vandaan. Met Pieter doen we veel zaken. Hij is dus niet alleen voor zijn eigen bedrijf van grote waarde, maar ook voor ons bedrijf. Bovendien heeft hij mijn vader ook nog gekend, zoiets schept toch een band.”
 &Wijnand van Meel

Wijnand (21) werkt hard mee in het familiebedrijf Pieter van Meel. Zijn missie: De naam Pieter van Meel hooghouden. 

“Wijnand is een soort manusje van alles. Hij doet hier echt van alles. De ene keer is-ie chauffeur, de andere keer staat hij het magazijn in te richten. Orders invoeren, herten halen op de Veluwe, een nachtdienst draaien omdat er iemand ziek is, hij wordt letterlijk overal ingezet. Hij doet het goed en hij is erg belangrijk voor mij. Het voelt vertrouwd om samen met hem het bedrijf van onze vader voort te zetten.”
 &Jerry Gietermans

Jerry (46) is bedrijfsleider bij Pieter van Meel en heeft als missie: De beste poelier van Amsterdam zijn en blijven. 

“Jerry is niet alleen heel belangrijk binnen het bedrijf, maar ook voor mij als persoon. Hij is mijn steun en toeverlaat als er problemen zijn, maar ook gewoon in de dagelijkse gang van zaken. Jerry kent de kwaliteit en de normen en waarden van Pieter van Meel als geen ander. De kennis en kwaliteit die hij overbrengt op alle andere werknemers is dan ook heel waardevol. Het is prettig om een continue factor te hebben.”
 

Suzette Hermsen
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.