Artikelen

Tom is mede-oprichter van Business4Bees.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Tom van de Beek

“Door te investeren in bijen, investeer je in een betere toekomst voor de mensheid.” Tom (36) is medeoprichter van de stichting Business4Bees (B4B) en helpt bijen overleven in de stad en haar omgeving. B4B komt weer voort een andere stichting, namelijk I Love Beeing. Zij brengen het belang van bijen voor zowel mens als natuur onder de aandacht en organiseren stadsimkercursussen. Om ook het bedrijfsleven te betrekken bij het welzijn van de honingbij, is Business4Bees opgericht. Via hen kunnen bedrijven investeren in een bijenvolk. Hiermee worden bijenkasten en imkeropleidingen gefinancierd. Daardoor kunnen imkers aan de slag en op die manier zorgt B4B ook weer voor werkverschaffing. Tom’s missie is het herstellen van de balans tussen ecologie en economie.
Zijn missie: het herstellen van de balans tussen ecologie en economie.

Foto Tom van de Beek credit: Tessa Wiegerincks
 &Albert Muller

Albert is bioloog en leraar bijenteelt. Zijn missie: mensen laten ervaren dat een bijenvolk een individu is en dat verantwoordelijk bijenhouden alleen mogelijk is als je handelt vanuit het wezen van de bij.

“Albert is een opper-bijenman en daarom enorm inspirerend. Hij richt zich op natuurlijk imkeren. Dit is een manier van imkeren die de levenswijze van bijen zo dicht mogelijk benadert. Niet iedereen was het eens met zijn visie en hij werd daarom met veel tegenstand van de traditionele bijenhouderijen geconfronteerd. Maar inmiddels krijgt hij bijstand. Hij staat heel dicht bij de bijen en als een echte verhalenverteller kan hij uren over deze beestjes praten. Zijn verhalen hebben een diepere betekenis en gaan over hoe we ons als mens verhouden tot de natuur. Volgens hem moeten we ingrijpen als de balans tussen mens en natuur verstoord dreigt te worden. Hij weet dit op zo’n manier over te brengen dat ik me geroepen voel iets te doen.”
 &Rinske Kreukniet

Rinske is mede-oprichter van Immeke, waar ze imker cursussen geeft en projecten ontwikkelt geïnspireerd door bijen. Haar missie: niet lullen maar doen. 

“Rinske is een echte Rotterdamse en kan niet ontbreken in mijn netwerk. Het is mede haar verdienste dat het stadsimkeren hip is geworden. Op een dag besloot ze om als jonge moeder imker te worden. En dat als je bedenkt dat de gemiddelde bijenhouder ongeveer 70 jaar oud is en 90% man. Rinske is daardoor de grote uitzondering in imkerland. Maar ze heeft de trend gezet om het imkeren aantrekkelijker te maken voor jonge mensen. Het leuke is dat ze ook echt haar eigen imkerstijl heeft. Rinske staat dicht bij de natuur en draagt een mooie strohoed met een gaasje ervoor in plaats van een heel imkerpak.”
 &Kenneth Erselina

Kenneth is ondernemer en strategisch adviseur. Zijn missie: het combineren van een ondernemende mentaliteit met bottom-up initiatieven en sterk leiderschap om zo tot oplossingen te komen voor sociaal maatschappelijke, economische en ecologische vraagstukken.

“Kenneth is de drijfveer achter Business4Bees. Zonder hem zou het me niet lukken om B4B te runnen. Hij overziet welke stappen er genomen moeten worden om van A naar B te komen. Kenneth ziet er uit als een echte businessman, strak in pak, maar is eigenlijk een schaap in wolfskleren. Hij is namelijk radicaal in zijn opvattingen over hoe een betere wereld er uit moet zien en hoe je daar kunt komen. Hij ziet het bedrijfsleven als een motor voor verandering van de samenleving – in zowel de sociale als ecologische componenten. Verandering in deze componenten kunnen in zijn optiek alleen maar bereikt worden als het vanuit een ondernemende geest bewerkstelligd wordt.”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.