Artikelen

Ute is oprichter van West’ival.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Ute Kohlmann

“Ik keek vanuit mijn woonkamer naar het Mercatorplein en droomde ervan om er een openluchtfestival met film, muziek en kunst te creëren.” Ze nam contact op met de buurtcoördinator, wist Stadsdeel West van haar idee te overtuigen en in 2012 vond de eerste editie van West’ival plaats. Ute zag ‘haar’ plein veranderen in een tweede woonkamer, zoals architect Berlage dat in gedachte had toen hij het plein in de jaren '30 ontwierp. Het interdisciplinaire programma van West’ival moet een breed publiek trekken en het negatieve beeld van de buurt veranderen."
Haar missie: met het interdisciplinaire programma van West’ival het negatieve beeld van Amsterdam West veranderen.
 &Margje Geurts

Margje is projectmanager internationaal hoger onderwijs en bestuurslid van stichting West’ival. Haar missie: een grote steen bijdragen om ervoor te zorgen dat Amsterdam West een beter aanzien krijgt. 

“Margjes eerste reactie toen ze over West’ival hoorde was 'Wat een geweldig initiatief voor de buurt' en ze meldde zich meteen aan als vrijwilliger. Inmiddels is ze bestuurslid van de stichting – en nog altijd even enthousiast! Margje heeft door haar internationale werkervaring het talent ontwikkeld om personen of fondsen te benaderen. Daarmee is ze een waardevolle aanwinst voor de organisatie. Ze is projectmanager in internationaal hoger onderwijs. Haar ervaring met onderwijs komt terug in de workshops die we organiseren op het festival. Ze heeft veel in het buitenland gewoond, maar Amsterdam is sinds haar studietijd haar thuisbasis en ze is blij om terug te zijn.”
 &Jessica Maxwell

Jessica is communicatiemanager bij ELIA en bestuurslid bij stichting West’ival. Haar missie: met interactieve kunstwerken kunst en cultuur linken aan de mensen in Amsterdam West.

“Jess is een goede vriendin van me, met een passie voor (straat)theater en kunst. Ik vertelde haar als één van de eersten over mijn plannen, ze was meteen enthousiast en heeft me van harte ondersteund. We werken goed in teamverband, samen hebben we een communicatiestrategie ontwikkeld en vrijwilligers gezocht. Door een oproep op Facebook te zetten en verschillende talentbeurzen te bezoeken hadden we vrij snel een netwerk opgebouwd. Jessica houdt immer het overzicht en heeft altijd tijd voor een grapje. Ik ken haar uit de tijd dat ik fulltime bij ELIA (The European League of Institutes of the Arts) werkte, waar zij Communicatie Manager is. Ze komt oorspronkelijk uit New York maar woont al een aantal jaren in Nederland.”
 &Evelien Brascamp

Evelien is schrijver en communicatieadviseur. Haar missie: de pareltjes van Amsterdam West ontdekken en op de kaart zetten.

“Evelien is freelance schrijver, ik kende haar uit de buurt. Ik vroeg haar om als vrijwilliger verantwoordelijk voor de social media te zijn en ze werkte voor West’ival 2014 aan een fotoproject voor buurtbewoners. Omdat ze zo’n groot hart heeft voor Amsterdam West snapt ze de waarde van ons initiatief. Ze begreep direct dat West’ival bijdraagt aan het succes van dit snel ontwikkelende stadsdeel en draagt op haar beurt weer bij aan het succes van West’ival. Evelien kwam zeven jaar geleden voor haar studie naar Amsterdam. De stad is voor haar dé plek waar ze alles kan doen wat ze wil, waar haar vrienden zijn, waar mogelijkheden liggen. Amsterdam is de basis vanuit waar ze de rest van de wereld kan ontdekken. Om zich in te zetten voor de stad en haar inwoners is ze fractiemedewerker bij D66 in West, het stadsdeel dat zij het allerleukste vindt om in te wonen en werken.”
 &Marcin Kaminski

Marcin is designer en kunstenaar. Zijn missie: genieten van Amsterdam West en de openheid van de buurt gebruiken voor nieuwe contacten en samenwerkingen.

“Marcin is een geweldige vormgever die mij omver blies met zijn ontwerp voor het logo van West’ival. Toen ik vier jaar geleden over het festival aan het nadenken was, had ik al een groot netwerk van designers. Maar ik wilde juist de kans geven aan een nieuwe, jonge designer. Ik plaatste een oproep via social media waarin ik opriep tot een logo voor West’ival. Ineens was daar een volledig uitgewerkte huisstijl van iemand met wie ik nog geen woord gewisseld had over de oproep. Marcin bleek een geweldige designer uit Warschau die de afgelopen jaren hoofd Design was bij TVP Kultura, dé culturele televisiezender in Polen. Dit is het, wist ik toen ik zijn ontwerp zag, en iedereen was het met me eens. Daarna hebben we twee jaar geskyped en is hij een aantal keer hierheen gekomen. Hij werd zo verliefd op de stad dat hij zijn plannen omgooide en hier een Master aan de Rietveld Academie is gaan doen. Ik kon hem linken aan iemand van WOW die ik kende van een netwerkborrel van Stadsdeel Amsterdam West. Marcin heeft nu een atelier bij WOW waar hij woont en werkt.”
 &Edwin de Haan

Edwin is projectmanager bij Creative Technology. Zijn missie: het gevoel van thuiskomen in Amsterdam delen door lokale festivals te ondersteunen.

“Edwin is top om mee te werken: hij communiceert snel en duidelijk en vindt minstens zo snel oplossingen. Ik leerde Edwin afgelopen jaar op een leuke manier kennen. Vanuit persoonlijke interesse bezoek ik festivals zoals PITCH en het viel me op dat de techniek daar zo goed was geregeld. Ik moest weten wie daarachter zat. Ik belde de organisatie die me vertelde dat dit Creative Technology Holland was. Zo kwam ik bij Edwin, die daar projectmanager is. Hij reist veel en Amsterdam voelt voor hem als thuiskomen. Daarom vond hij het ook fijn om ons te kunnen ondersteunen. Hij begon met veel passie en toewijding aan dit project. Door ons aan de juiste mensen en bedrijven te koppelen kon hij het beste in ons naar boven halen. De techniek voor West’ival 2014 was perfect. Edwin heeft ons zo goed geholpen en de samenwerking was ongelooflijk fijn. Op eigen initiatief is hij nu zelfs sponsor!”
 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.