Artikelen

Walter (48) is directeur van CJP.

0 Vind-ik-leuks

Het netwerk van Walter Groenen

“Cultuur neemt een belangrijke plaats in binnen onze algemene ontwikkeling, daar geloof ik heel sterk in.” Walter Groenen is directeur van CJP, een echt Amsterdams bedrijf dat een platform biedt voor jonge cultuurliefhebbers. Al jaren speelt CJP een grote rol bij het cultuuronderwijs voor scholieren. Met de CJP Cultuurkaart werd cultuuronderwijs op middelbare scholen betaald. Een paar jaar geleden stond Walter voor een grote uitdaging: er werd fors bezuinigd op kunst en cultuur. “Door intensief te lobbyen en inventief te denken is het ons gelukt om deze bezuinigingen om te buigen, de Cultuurkaart kon blijven bestaan. Ik zie dit als een van onze grootste overwinningen.” Samen met zijn netwerk probeert hij zijn ambities binnen de culturele sector waar te maken.
Zijn missie: het wegnemen van drempels bij mensen zodat ze een stap verder kunnen zetten in het leven.
 &Marianne Versteegh

Marianne (58) is algemeen secretaris van Kunsten '92. Haar missie: mensen overtuigen dat kunst, hoe dwars en ongrijpbaar soms ook, niet alleen voor de happy few, maar voor iedereen belangrijk is en het een mensenrecht zou moeten zijn om ermee in aanraking te komen. 

“Marianne is secretaris bij Kunst 92, de lobbyorganisatie van cultureel Nederland. Het is een belangengroep waar we met CJP mee samenwerken, dus ik heb veel contact met haar. Haar tomeloze inzet, energie en het feit dat ze overal van op de hoogte is, maakt haar van grote waarde voor de culturele sector. En dus ook voor mij.”
 &Holger Johan Breukink

Holger is directeur van Knaek. Zijn missie: jongeren en het bedrijfsleven aan elkaar verbinden.

“Johan heeft de Knaek Studentenpas bedacht. Dit is een kortingspas die het leven van een student aangenamer maakt. Op het eerste gezicht leek Johan een concurrent van CJP, maar eigenlijk zijn we heel aanvullend. Daarom hebben we twee jaar geleden de handen ineen geslagen. Voor mij is hij een belangrijk persoon geworden. Samen staan we sterker. Johan is heel doelgericht. Hij bewaakt zijn concept en maakt daarin heldere keuzes.”
 &Nicky Nijhuis

Nicky (21) is student en voorzitter van JOB.

“Nicky is voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), een belangenvereniging voor studenten in het middelbaar beroepsonderwijs. Wij zijn samen met JOB aan het kijken wat we kunnen doen om de rol van kunst en cultuur binnen het vakonderwijs groter te maken. Ik denk dat dit een grote bijdrage aan het vakonderwijs in Nederland kan geven. Vaak ben ik aangenaam verrast over de talenten en kwaliteiten van mbo-studenten. Nicky is hier een goed voorbeeld van.”
 

Caroline van den Heuvel
Bekijk dit profiel
Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.