Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Interieuradviseur/ontwerper Benjamin Schermer (20) zoekt een stageplek

Geboren: 10 juli 1997, Purmerend
Opleiding: Interieuradviseur,
HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Neem contact op met Benjamin

 

Wat is je droombaan?
“Ik wilde altijd basketballer worden. Of marinier. Ik heb heel lang in de eredivisie gebasketbald. Maar toen kreeg ik een knieblessure. Zo’n enorm lichamelijk zware baan zit er dus niet meer in. Maar in de interieurbranche is het ook leuk. Heel erg leuk zelfs. Ik heb al vijf stages gelopen op allerlei verschillende plekken. Bij een architect, maar ook in een woonwinkel. En bij een render-bedrijf: daar maakten ze plattegronden fotorealistisch en in 3D. Erg interessant. Nu heb ik een nieuwe droom. Ik wil een eigen bedrijf waarin ik mijn kwaliteiten allemaal kan inzetten. Ik wil meubels maken, ontwerpen en inrichtingsadviezen geven.”

Waar wil je werken?
“Bij een etaleur of interieur- of decorontwerper die ook veel met zijn handen bezig is. Die dus zowel creatief als vaktechnisch bezig is. Van zo iemand kan ik veel leren. Als ik ook mee mag denken in het creatieve proces, natuurlijk.”

Waarom heb je dit vak gekozen?
“Mijn ooms zijn timmermannen. En ik ben opgegroeid met gereedschap om mij heen. Als kind kreeg ik al een zaag en een hamer in mijn handen geduwd. Dat werkte. Ik houd ervan met mijn handen bezig te zijn. Maar ook met mijn hoofd. Daarom wil ik ernaast ontwerpen, en vind ik het leuk mensen te adviseren over de meubelen die ze willen aanschaffen.”

‘Als kind kreeg ik al een zaag in mijn handen geduwd, dat heeft gewerkt’

 

Waar let een goede interieuradviseur op?
“Dat hij of zij de goede vragen stelt. Hebben de klanten een huisdier? Dan is het verstandig een bank te kopen met stevig materiaal. Heeft de klant last van zijn of haar rug? Dan moet je voor een bepaalde zitting gaan. Staat de bank straks bij een raam? Dan moet je erop letten dat je materiaal uitkiest dat niet zo gauw verkleurt. Materiaalkennis is heel belangrijk. En kennis over stijl en kleur.”

Waar wil je beter in worden?
“In ontwerpen. Schetsen kan ik goed. Maar als je ontwerpt, moet je meer nadenken over waaróm je iets doet. Alles moet een reden hebben, elk meubelstuk een functie. Vorig jaar moesten we in groepjes een ontwerp maken voor de stand waarmee onze opleiding op een beurs stond. Ik vond het erg interessant hierover na te denken. Uiteindelijk printten we de handen van de ontwerpers uit in 3D. Hierop zetten we vervolgens hun ontwerpen neer. Overal zat een gedachte achter.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je opleiding?
“Eén van mijn docenten zei: ‘Als je ergens informatie over nodig hebt, moet je doen alsof je er níets vanaf weet. Vervolgens laat je het je uitleggen door een specialist’. Dit is een goede manier om aan kennis te komen. Dan loop je een laminaatzaak binnen en zeg je: ‘Ik heb geen idee wat ik moet aanschaffen. Wat adviseert u?’ Zo krijg je veel bruikbare informatie.”

Wie inspireert jou?
“Mijn oom. Ik ben met hem naar Nepal geweest voor vrijwilligerswerk. We maakten met een groep meubelmakers schoolmeubilair voor een schooltje voor gehandicapten. Alles was verwoest door de aardbeving. Ik zag hem daar met zoveel energie werken. Hij houdt echt van zijn vak, en steekt er zoveel tijd in. Zo wil gedreven wil ik ook zijn.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Benjamin
 

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.