Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Muziekleraar Marciano Brammerloo (27) zoekt een baan

Geboren: 6 mei 1991, Amsterdam
Opleiding: Horeca, ROC van Amsterdam

Neem contact op met Marciano
 

Wat is jouw droombaan?
“Ik wil met jongeren werken. En mij dan vooral focussen op muziek maken. Op dit moment doe ik dat bij jongerenorganisatie Digg’Out. Zij organiseren activiteiten voor jongeren die wat extra hulp nodig hebben. Ik was daar een paar jaar geleden zelf deelnemer. Mijn nieuwe rol als begeleider bevalt me erg goed. Hier zou ik wel mee verder willen gaan. Ik houd ervan om in een team te werken. Daar leer je veel van.”

Hoe zit het met de muziek binnen het jongerenwerk?
“Ik houd ontzettend van hiphop. Ik weet vooral veel over hiphop uit de jaren negentig. Over Tupac en Biggie Smalls dus. Maar ook over KRS-One. Die artiesten bewonder ik enorm. En ik denk dat ik anderen daarover kan leren. Ik zou wel hiphop-geschiedenislessen willen geven bij een jongerencentrum. Dan leer ik ze ook meteen rappen. Ik denk dat ze daar veel aan hebben. Hiphop is heel leerzaam.”

Wat heb jij ervan geleerd?
“Rapteksten gaan vaak over tegenslag, en hoe je daarmee omgaat. De biografie van KRS-One blijf ik maar herlezen: 'The Gospel of Hip Hop'. Hij heeft veel meegemaakt, veel tegenslag gekend, maar hij doet het wel allemaal. Dat is knap. Soms hoor je het niet meteen, maar in veel rapteksten gaat het ook over dat je goed voor jezelf moet zorgen. Gezond leven is belangrijk. Ik denk daarbij dat muziek een manier is om contact te leggen met bepaalde jongeren. Zodra ik dan contact met ze heb gemaakt, kan ik ze advies geven.”

‘Ik wil lesgeven over hiphop uit de jaren negentig’

 

Wat voor adviezen zou jij geven?
“Nou, er zitten vaak jongeren tussen die niet meer naar school gaan. Dan vraag ik ze waarom ze niet meer gaan. En dan raad ik ze aan weer terug te gaan. Ik heb zelf ook moeilijkheden gehad met school en opleidingen, dus ik weet wat ze doormaken. Zelf heb ik eerst een boel verschillende opleidingen uitgeprobeerd voordat ik er één afmaakte.”

Wat is het beste advies dat jij hebt gekregen?
“Dat was: ‘Onderhoud je contacten’. Dat zei Dherl Deekman. Dit is een jongerenwerker en pedagoog die het project ‘Toekomstmuziek’ leidde, waaraan ik deelnam. Bij hem heb ik een cd mogen opnemen in zijn studio. Dat was fantastisch. Ik wil later een soort Dherl worden.”

Wat doe je naast het jongerenwerk?
"Ik heb via jongerenorganisatie 'Go Uptown' zes jaar lang samen met Flame het radioprogramma Da Elementz gepresenteerd. Dat is van Salto. Ik draaide muziek die ik mooi vond, en interviewde artiesten. Daarnaast schrijf ik rapteksten en ik ga graag naar hiphopfeestjes.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Marciano

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.