Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Interieuradviseur Marije Woorts (20) zoekt een baan

Geboren: 25 december 1997, Amstelveen
Opleiding: Interieuradviseur, HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Neem contact op met Marije 
Instagram: @lifeofmarije


Waarom word jij interieuradviseur?
“Ik wist altijd al dat ik iets creatiefs wilde doen. Als kind tekende ik al plattegronden van huizen, en ik was altijd bezig met het opnieuw inrichten van mijn kamer. Dan schoof ik met de meubels, rangschikte ik de kussens op mijn bed. Ik vind het leuk om bezig te zijn met hoe je een huis inricht. Zeker voor anderen. Je moet goed luisteren naar wat ze nodig hebben. Stel, ze krijgen veel bezoek, dan hebben ze een vloer nodig die niet te snel slijt.”

Waar wil je werken?
“Bij een klein interieurontwerpbureau. Daar wil ik me bezighouden met het werven van de klanten, maar ook met het ontwerpen zelf. Binnen een klein bureau wordt het contact met de klanten snel persoonlijk. Dat vind ik leuk. En goed. Want interieurontwerpen ís ook persoonlijk.

Wat was je favoriete vak?
“Stijlleer. Dat was eigenlijk een soort geschiedenisles. We leerden over het meubilair uit verschillende periodes. Rococo, de Gouden Eeuw. Het interessante vind ik, dat je alles ziet terugkomen. Ontwerpers laten zich vaak inspireren door meubelstukken van vroeger.”

‘Je moet goed luisteren naar wat klanten nodig hebben’

 

Wat is de meest bijzondere ontwerper volgens jou?
“Piet Boon, Jan des Bouvrie en Marcel Wanders uiteraard. Maar dat ligt misschien teveel voor de hand. James van der Velden vind ik eigenlijk origineler. Hij maakte een woonhuis van een garage. Daarvoor bedacht hij het ontwerp, en hield hij zich bezig met de uitvoering. Het is echt prachtig geworden. Zoiets wil ik later ook doen.”

Wie inspireert jou?
“Mijn vader. Dat is een harde werker. Hij heeft een vleesbedrijf en gaat ’s morgens om zes uur de deur uit, en komt laat thuis. Hij zegt vaak dat hij zo hard werkt voor ons, voor zijn kinderen, zodat we kunnen studeren. Dat wil ik later ook kunnen zeggen tegen mijn gezin. Ik denk niet dat mijn vader veel snapt van mijn opleiding, maar dat maakt niet uit. Juist niet. Soms laat ik hem een ontwerp zien om de mening van een leek te krijgen. Daar leer je van. Je moet het niet te ingewikkeld maken, uiteindelijk is het gewoon een meubelstuk.”

Wat doe je naast je opleiding?
“Naast mijn opleiding sport ik twee dagen in de week. Ik ben niet heel fanatiek maar ik vind het heerlijk om dan even nergens over na te hoeven denken. Ik houd ook heel erg van taarten bakken, vooral van die met heel veel chocolade er op.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Marije

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.