Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Eventorganisator Oussama Assou (21) zoekt een baan

Geboren: 9 november 1996, Amsterdam
Opleiding: Sport en Bewegen, ROC van Amsterdam
Neem contact op met Oussama 

 

Waarom heb jij voor Sport en Bewegen gekozen?
“Daar zit geen idealistische reden achter. Ik begon met een opleiding Verpleegkunde, maar kwam erachter dat dat niks voor mij was. Ik moest gauw een andere opleiding vinden. Deze klonk het leukst. Ik had goed gekozen. Je mocht binnen mijn opleiding veel organiseren, veel dóen. Daar houd ik van.”

Wat is je droombaan?
“Ik wil sportevenementen organiseren. Dat heb ik eerder gedaan op school en dat vond ik fantastisch. Als studieopdracht moest ik een sportdag in elkaar zetten. Op een enorm voetbalveld liet ik de leerlingen deelnemen aan sportactiviteiten. Er waren er wel tweehonderd. Ik moest die dag overal zijn, alles in de gaten houden. En het ging goed. Iedereen was enthousiast. Ik werk graag zelfstandig aan een opdracht, dan voel ik me vrij en ben ik op mijn best.”

"Ali B. inspireert mij: die bikkelt gewoon door"

 

Wie inspireert jou?
“Ali B. Echt. Ik kijk ontzettend naar hem op. Die man heeft zoveel bereikt. En het is een Marokkaan, net als ik. Wij moeten onszelf toch iets meer bewijzen dan anderen. We moeten ook iets meer slikken. Flauwe grappen bijvoorbeeld. Die laat Ali B. van zich afglijden. Hij wordt niet kwaad, maar bikkelt gewoon door. En inmiddels is hij rapper, tv-maker én comedian. Het is een ondernemer. Zo iemand wil ik ook zijn. Ali B. komt van niets: hij had geen doel, was gok- en drugsverslaafd, en kijk nu naar hem. Als ik het moeilijk heb, denk ik aan Ali.”

Wanneer was dat?
“Nou, ik ben ook taxichauffeur. En voordat ik dat werd, ben ik twee keer gezakt voor mijn examen. De derde keer haalde ik het. Toen was ik zo blij. Een paar maanden later hoorde ik alleen dat er nieuwe richtlijnen waren voor het rijbewijs en dat ik wéér moest afrijden. Toen baalde ik enorm natuurlijk. Maar ik deed het gewoon, en ik haalde het.”

Dus je bent ook taxichauffeur?
“Ja. Ik doe graag veel verschillende dingen. Ik werk op dit moment ook bij sportschool Fit For Free als personal trainer. Dat is leuk, schema’s maken voor de sporters, de leden begeleiden. Ik heb van alles gedaan: van afwassen in een restaurant, tot sushi rondbrengen op de scooter. Ik begrijp niets van mensen die niet willen werken. Het geeft zo’n goed gevoel je eigen geld te verdienen. Ik wil dat mijn ouders trots op me zijn.”

En, zijn ze dat?
“Jawel. Al zien ze liever dat ik me alleen focus op mijn opleiding, dat ik er niet zoveel naast werk. Maar ik heb met mezelf afgesproken: vanaf mijn 18de neem ik geen geld meer aan van mijn ouders. Ik wil niet lui worden. Tegen mijn twee broertjes zeg ik ook altijd dat ze een baantje moeten zoeken, zich niet moeten laten onderhouden.”

Wat is het beste carrièreadvies dat je hebt gekregen?
“Dat was: ‘Gewoon doen’. Ik weet niet meer wie dat zei, maar dat heb ik altijd onthouden.”
 

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Oussama


Deze MBO’ers zijn ook op banenjacht:
Secretaresse Chanelva
Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.