Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Sociaal werker Tamica Ruyter (20) zoekt een baan

Geboren: 18 juni 1997, Amsterdam
Opleiding: Sociaal werk, ROC van Amsterdam
Neem contact op met Tamica

 

Wat is je droombaan?
“Als ik overal uit mag kiezen: psychotherapeut. Dat zou ik het allerliefst worden. Ik kan goed luisteren en adviseren. Die rol neem ik in het dagelijks leven ook vaak op me. Mijn vriendinnen vragen mij altijd om goede raad, en ik adviseer ze dan.”

Waarom volg je deze opleiding?
“Dit past bij mij. Als sociaal werker ondersteun je anderen, daar ben ik goed in. Het liefst heb ik één-op-één-contact met een cliënt. Op die manier kun je je goed verdiepen in hoe iemand denkt, en waarom een persoon de dingen doet die hij of zij doet.”

Wat was het meest interessante vak dat je hebt gevolgd?
“Ontwikkelingspsychologie. We leerden over de fases die je doormaakt als baby, kind, adolescent, puber en volwassene. Dat was boeiend, en ik herkende er veel in bij mezelf. Zo ben je als puber bijvoorbeeld erg bezig met wat anderen van je vinden, en wordt dat later minder. Dat is bij mij nu ook zo.”

Waar ben je goed in?
“Ik kan goed zelfstandig werken, maar ook in een team. Ik ben niet iemand die de leiding neemt, dat is niks voor mij. Maar ik kan wel goed bemiddelen. We moeten op school veel in groepjes doen. En dan moet je soms samenwerken met mensen die elkaar niet mogen. Ik ben dan degene die ervoor zorgt dat iedereen toch met elkaar praat, en dat we de opdracht uitvoeren.”

‘Ik kan goed luisteren en adviseren’

 

Waar heb je al stage gelopen?
“Bij Stichting Regenboog. Ik hielp toen mee met het begeleiden van een groep dak- en thuislozen. Dat was soms best wel heftig. Ook omdat het bijna alleen mannen waren, en die riepen me steeds allerlei ongepaste dingen toe. Toen heb ik besloten dat ik gewoon niet naar ze luisterde wanneer ze onbeleefde dingen zeiden. Het liefst zou ik later met jongeren werken.”

Waarom? 
“Ik vind het leuk dat je met hen kunt praten over hun toekomst, en dat je een vertrouwensband opbouwt waardoor ze je persoonlijke vragen stellen. Over seks bijvoorbeeld, of andere onderwerpen die privé zijn.” 

Wat doe je naast je opleiding?
“Ik lees graag. Ik heb net ‘Milk and Honey’ uit. Dat is verdeeld in vier hoofdstukken die elk over een andere soort pijn gaan. Liefdesverdriet, bijvoorbeeld. Er staan veel mooie gedichten in. Nu lees ik een boek over mindfulness, ook erg interessant. Het belangrijkste wat ik daar tot nu toe van heb geleerd, is dat je bewust van dingen moet genieten. Je moet de tijd nemen. Ook kook ik af en toe. Laatst had ik bami gemaakt. Dat was alleen niet zo heel erg goed gelukt.”

Wie inspireert jou?
“Aaliyah. Als ik er even doorheen zit, luister ik haar muziek. Ik vind ‘Try again’ heel mooi. En ik luister ook naar Tupac. Zijn teksten gaan over ongelijkheid, over armoede en rijkdom. Hij was een harde werker, dat vind ik inspirerend.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Tamica

Deze MBO’ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia

Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.