Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Secretaresse Chanelva van den Heuvel (20) zoekt een baan

Geboren: 21 juli 1997, Amsterdam
Opleiding: Managementsupport, ROC TOP
Neem contact op met Chanelva

 

Wat is jouw droombaan?
“Ik zou als leidinggevende willen werken. Ik denk dat ik dat goed zou kunnen. Met mijn diploma kan ik secretaresse worden; ik leer afspraken inplannen, notuleren, de telefoon aannemen. En dat is leuk. Maar in mijn tweede jaar mocht ik een project draaien. Mijn school organiseerde een open podium-avond in de Meervaart, en de tweedejaars mochten dat leiden. Dat was het leukste óóit.”

Waarom?
“Omdat ik de hele dag overal en nergens was. Ze hadden me overal nodig. Ik was de baas over het draaiboek en moest ervoor zorgen dat iedereen op de juiste plek stond. Dat lukte gewoon. Mijn juf vroeg mij op een gegeven moment: ‘Eh, Chanelva, wat moet ík dan doen?’ Dat gaf best een kick.”

Stel, je mag niet meteen leidinggeven, wat wil je dan doen?
“Dan zou ik op een groot evenement willen werken. Op de beursvloer van de RAI bijvoorbeeld. Tijdens de Carrièrebeurs heb ik daar al gewerkt: ik scande de tickets van de bezoekers. Maar er liepen ook allerlei leidinggevenden rond. Hun werk zag er stressvol, maar ook interessant uit. Ze renden de hele dag rond, en wisten precies wat er moest gebeuren. Zo iemand wil ik zijn.”

‘Ik was de baas over het draaiboek, zorgde ervoor dat iedereen op de juiste plek stond’

 

Wat was je meest bijzondere bijbaan?
“Mijn allereerste. Ik werkte als weekendhulp in de keuken van een ziekenhuis. Mijn oma had dat geregeld, zij werkte daar al jaren. Ik schepte het eten op, en bracht het naar de afdelingen. Ik kwam daar veel aparte mensen tegen. Zo was er een man die plotseling de gang op kwam, en riep: ‘Erika! Hoe gáát het?’ Toen zei ik: ‘Het gaat prima, John.’”

Wie inspireert jou?
“Mijn oma. Ik heb zoveel bewondering voor hoe hard zij altijd heeft gewerkt. Ze emigreerde vanuit Suriname naar Nederland en nam haar twee kinderen mee, onder wie mijn moeder, en moest hard werken om rond te komen. Toen ik genoeg had van mijn baantje bij de Albert Heijn, zei ze dat ik nog even moest doorzetten. Er zou heus iets anders op mijn pad komen, als ik maar doorging met solliciteren. Inmiddels werk ik achter de balie bij Basic Fit – dat is geweldig. En mijn beste vriendin Sabrina werkt daar ook nog.”

Wat is het beste carrièreadvies dat je hebt gekregen?
“’Doe wat je leuk vindt.’ Dat zei iemand uit mijn klas. En daar ben ik het helemaal mee eens. Nog een goede: ‘Begin er gewoon aan, ook als je ertegenop ziet’. Dat hoorde ik mijn stagebegeleider eens tegen iemand zeggen.”

Wat doe je naast je opleiding en werk?
“Ik kan goed koken. Voor mijn laatste verjaardagsfeest stond ik twee dagen in de keuken. Ik had toen wel zestig pasteitjes gemaakt, niet normaal. Ik was pas klaar om vier uur ’s morgens. Maar iedereen vond het heerlijk, en ze kregen na afloop allemaal wat mee naar huis, want ik had veel teveel.”


Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Chanelva

Deze MBO’ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.