Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Filmmaker Laura Verbeten (24) zoekt een baan

Geboren: 12 november 1993, Steenwijk
Opleiding: Animatie/audiovisuele vormgeving, Mediacollege
Neem contact op met Laura.

 

Wat is jouw droombaan?
“Mijn ultieme droom is om als producent te werken bij Weta Digital in Nieuw-Zeeland. Zij waren verantwoordelijk voor de beelden van The Lord of The Rings. Het lijkt me fantastisch om bij een bureau aan de slag te gaan dat zúlke special effects maakt. Zo’n film als King Kong vind ik ook geweldig om die reden. Waanzinnig. Maar goed. Dit zijn verre toekomstplannen. Hier in Nederland wil ik werken bij het productiehuis voor televisieprogramma’s zoals De TV Kantine of Jandino. Als producent dus. Of op de scenarioafdeling.”

Waarin ben je gespecialiseerd?
“Binnen onze opleiding leerden we over filmproductie, het ontwikkelen van het verhaal, en over hoe je de film daadwerkelijk opneemt. Erg breed dus. Ik moet me nog specialiseren. Het interessantst vind ik het bedenken van de verhaallijn. Daar ben ik het beste in. Ik houd ervan om na te denken over het gedrag van de acteurs. Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? Is de slechterik wel echt zo slecht? Heeft de held niet juist verkeerd gehandeld? Ik kan vanuit een simpel idee een heel verhaal verzinnen. Dat doe ik in mijn vrije tijd eigenlijk ook al.”

‘Ik kan vanuit een simpel idee een heel verhaal bedenken.’
 

Hoe werkt dat dan?
“Ik bedenk vaak een alternatief einde voor een film of televisieserie. Dat deed ik bij de serie Sherlock bijvoorbeeld. Dan dacht ik na over hoe het óók had kunnen aflopen, en verzon ik er extra personages bij en nieuwe moordzaken die moesten worden opgelost.”

Wat voor film zou je het liefst maken?
“Ik ben erg geïnteresseerd in religie en zou wel een film willen maken over geloofsovertuiging. En dan niet over het christendom, maar over minder voor de hand liggende religies. Die met minder aanhangers. Ik ben benieuwd waar die op gebaseerd zijn, en welke mythes daarbinnen worden overgeleverd.”

Wat zou je nog willen leren?
“Ik wil meer weten over het filmen zelf. Het camerawerk, de montage, dat werk. Ik heb stage gelopen bij een fotografie- en filmbedrijf. Daar filmden we bruiloften. Dat is dan natuurlijk geen speelfilm, maar je leert op die manier wel hoe de techniek van het filmen werkt. Als ik me daar nog meer in verdiep, weet ik hoe elk aspect van film maken in elkaar zit. Dat lijkt me handig.”

Wie inspireert jou?
“De regisseur Joe Wright. Hij regisseerde Anna Karenina. Dat heeft hij zo knap gedaan. En zo origineel. Hij heeft van een nogal suf boek een ontzettend spannende film gemaakt. De beelden zijn schitterend. Ze hebben het als een toneelstuk gefilmd. En het decor is zo mooi. Ook daar wil ik me mee bezighouden: met het decor en de aankleding.”

Vertel.
“Ik maak ook kostuums. Dat begon als hobby, gewoon ter ontspanning. Maar daar wil ik nu echt beter in worden. Het lijkt me geweldig om ook de kleding van de acteurs te kunnen maken. En dan de echt dramatische outfits. Dus daar oefen ik nu mee. Ik wil nog zoveel leren.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Laura.

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.