Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Sportinstructeur Maik Aué (23) zoekt een baan

Geboren: 6 september 1994, Amsterdam
Opleiding: Sport en Beweging, Sportacademie Sporthallen Zuid
Neem contact op met Maik
 

Wat is jouw droombaan?
“Dat weet ik niet meer precies. Ik heb altijd fysiotherapeut willen worden. Sinds mijn twaalfde al. Alleen heb ik de opleiding een paar maanden geleden moeten verlaten omdat ik niet genoeg punten had gehaald. Het praktische gedeelte ging mij goed af, maar de theorie wat minder. Daar baalde ik ontzettend van. Ik heb veel nagedacht over wat ik dán zou willen.”

Enig idee?
“Jawel. Ik wil uiteindelijk de ALO doen. Daar word je officieel sportdocent mee. Maar ik zou de kennis die ik daar op doe, willen gebruiken voor een baan binnen de gezondheidszorg. Eerst wil ik alleen nog een tijd werken met het diploma dat ik nu heb. Ik ben sportinstructeur en begeleid graag ouderen tijdens het sporten en revalideren. Dat heb ik een poos gedaan bij een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam-Oost, en dat was geweldig.”

Wat was daar zo leuk aan?
“Je bouwt echt een band op met de patiënten. Ik gaf daar sportlessen aan een groepje vrouwen, en toen ik wegging gaven ze me een oorkonde omdat ze het zo leuk hadden gevonden. En ik heb een oudere man begeleid met een nieuwe kunstheup. Hij kwam op krukken binnen, en dankzij mijn sportprogramma en begeleiding loopt hij nu zonder. Dat geeft veel voldoening. Het is heel anders dan wanneer je in een sportschool werkt en iedereen alleen maar komt om af te vallen en gespierder te worden.”

‘Die oudere man met kunstheup loopt dankzij mij weer zonder krukken’
 

Waar ben je goed in?
“Ik kan me goed inleven in anderen. Bij die fysiotherapiepraktijk maakte ik altijd met iedereen een praatje, en dat werd gewaardeerd. Daardoor wist ik wat er aan de hand was in hun leven, en ook wat voor oefeningen ze nodig hadden. Zo zette ik voor de groep op donderdag altijd een circuitje uit met gewichtjes en cardio-oefeningen. Dat was voor de meesten best een uitdaging, maar ik wist dat ze het konden. Dat vond ik best knap, ze waren toch rond de zeventig jaar oud.”

Wie is jouw rolmodel?
“Mijn oom. Die is fysiotherapeut en heeft een eigen praktijk. Maar hij wordt ook ingezet bij zijn voetbalclub in Bussum. Daar help ik hem met de sportmassages en blessurebehandelingen. Wat ik zo goed vindt aan hem, is de manier waarop hij omgaat met zijn patiënten. Het gemak. Hij is erg bondig en eerlijk. Dat werkt goed, je ziet dat zijn patiënten dat prettig vinden. Ik hoop dat ik op hem lijk.”

Wat is het beste carrièreadvies dat je hebt gekregen?
“Dat kreeg ik van mijn vader. Die zei: ‘Je moet goed vooruitdenken’. Als je iets organiseert bijvoorbeeld, of iets moet plannen. Dat scheelt stress.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik train veel in de sportschool. En ik heb een aardige kleding- en schoenencollectie. Ik heb een schoenen-tic: inmiddels heb ik achttien paar. Ook ben ik gek op motoren; ik kijk graag naar wedstrijden. Ik ben van plan ooit mijn motorrijbewijs te halen.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Maik

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Beveiliger Saber
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.