Artikelen

Tekst door: Caroline van Keeken

0 Vind-ik-leuks

Beveiliger Saber El Majdoubi (24) zoekt een baan

Geboren: 4 april 1993, Amsterdam
Opleiding: Beveiliging, LOI, Thuisstudie 

Neem contact op met Saber.


Hoe kwam jij terecht bij deze opleiding?
“Ik wist lang niet wat ik wilde doen, heb verschillende dingen uitgeprobeerd, waaronder een opleiding veehouderij in Dronten. Ja, echt. Mijn opa had een boerderij, en dat vond ik altijd erg interessant. Maar het bleek niks voor mij. Helaas.”

En toen?
“Toen ik daarmee stopte, heb ik allerlei baantjes gehad: van callcenter-medewerker tot deur-tot-deur-verkoper. Dat moest wel: ik kon niet stilzitten, en wilde natuurlijk ook geld verdienen. Intussen hielp ik mee in het bedrijf van mijn vader, in de uitvaartbranche. Dat ging goed, ik kreeg veel verantwoordelijkheid. Ik werk er nu nog steeds, en dus is het handig dat ik deze opleiding tot beveiliger thuis kan doen.”

Wat is jouw droombaan?
“Ik wil in een team van beveiligers werken. Op festivals, voetbalstadia, maar ergens op een hogeschoolcampus kan ook. Ik zie voor me dat we daar dan met z’n allen staan, en lol maken, maar ook serieus bezig zijn. Ik wil wel kunnen rondlopen, zodat ik niet steeds op maar één plek sta. En ik zou het bedrijf zelf ook goed willen leren kennen zodat ik kan doorgroeien. Het lijkt me wel wat als ik uiteindelijk klussen voor mijn beveiligingsbedrijf binnenhaal.”

'Een goede beveiliger ziet in één oogopslag wat er speelt'

 

Wat doet een goede beveiliger?
“Als beveiliger zie je in één oogopslag wat er speelt. Je hebt overzicht. En je zorgt voor je collega’s. Ik heb ooit al als beveiliger mogen werken op een festival, en toen lette ik goed op wie ik kon aflossen, als er iemand moest eten bijvoorbeeld, en wie ik een flesje water moest komen brengen. Dat is belangrijk. En dat je er niet met een zuur hoofd bij staat. Je moet wel klantvriendelijk zijn, af en toe een praatje maken.”

Wat is het beste carrièreadvies dat je hebt gekregen?
“Dat is van een jeugdvriend met wie ik samen ben opgegroeid in Osdorp. Hij zei: ‘Jij kunt alles doen wat je wilt, doe dat dan ook, maak ons trots’. Dat probeer ik nu.”

Wat doe je als je niet werkt of studeert?
“Ik teken en schilder. Dat heb ik altijd gedaan. Een tijd geleden deed ik mee aan een heel vet project: Paint your future. Daar leerde ik grafisch vormgeven. Dat vond ik echt leuk. Ik heb allemaal schilderijen gemaakt, en een ontwerp voor een tatoeage voor iemand. Ik schilder in een atelier. Eerst deed ik het thuis, maar mijn moeder kon niet tegen de troep.”

Wie inspireert jou?
“Ik vind de kunst van Banksy mooi. En de muziek van J. Cole. Hij is echt uniek. We hoorden twee jaar niets van hem, en toen kwam hij ineens met een fantastisch nieuw album. Zijn teksten zijn zo goed. De lyrics van ‘Crooked Smile’ bijvoorbeeld. Ik schrijf zelf ook teksten. Gedichten. En ik organiseer poëzieavonden in Café Checkpoint Charlie in Amsterdam. In februari was er één met als thema: liefde. Toen heb ik ook iets voordragen.”

Amsterdam &Co vraagt gepassioneerde en talentvolle MBO’ers naar hun droombaan. En dus ook naar hun droomwerkgever. Misschien ben jij dat wel. Mogen ze bij jou langskomen voor een gesprek? Neem contact op met Saber.

Deze MBO'ers zijn ook op banenjacht:
Eventorganisator Oussama
Secretaresse Chanelva

Sociaal werker Tamica
Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Amber
Muziekleraar Marciano
Game-artist Kees
Sportinstructeur Maik
Pedagogisch medewerker Melissa
Filmmaker Laura
Interieuradviseur/ontwerper Benjamin
Medewerker maatschappelijke zorg Mariougeñia
Interieuradviseur Marije

 

ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.