Artikelen

Bonne Reijn

0 Vind-ik-leuks

Schoppen tegen modehuizen

Op modeacademies is duurzaamheid inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. Wie geen rekening houdt met duurzaamheid, footprint en een eerlijke productie, behoort tot het ‘oude systeem’. En daar wil je als jonge ontwerper niet mee geassocieerd worden. Maar hoe weet je zeker dat je duurzame en eerlijke kleding maakt? Welke keuzes maak je? En bestaat zoiets als milieuvriendelijke kleding? Dit is het antwoord van Bonne Reijn.

tekst gaat verder onder afbeelding


Bonne Reijn
 

Alle broekspijpen moeten worden opgevuld. Daarvoor wordt zelfs de kleding van de fotograaf ingezet. Belangrijk, want de broeken zijn een wezenlijk onderdeel van de pakken van Bonne Reijn: Bonne Suits. ‘Het is echt een geheel’, dus dan maar zo. ‘Het idee van mijn pakken is dat je iets koopt dat hip en cool is, maar ook tijdloos. Het is één product, broek én jas, bedoeld om altijd samen te dragen. Op een feestje, maar ook gewoon overdag. Voor mij is het katoen daarom heel belangrijk. De pakken moeten van een mooie dikke stof zijn, die lang meegaat. Ook varieer ik in kleuren, maar niet in het ontwerp van mijn pakken. Dat is gebaseerd op een soort fingerspitzengefühl: het is nu mooi, terwijl boeren in 1900 al een vergelijkbaar werkpak droegen. Mijn gevoel zegt daarom dat dit ontwerp niet zo snel ‘uit de mode’ zal raken. Ja, het pak is voor mij eigenlijk echt geslaagd als mensen het over tien jaar nog dragen.’

 

Schoppen tegen modehuizen verscheen in de rubriek 'In Beeld' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Anne Corré 
Fotografie: Jan Hoek

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.