Artikelen

Desiree Kleinen

0 Vind-ik-leuks

Schoppen tegen modehuizen

Op modeacademies is duurzaamheid inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. Wie geen rekening houdt met duurzaamheid, footprint en een eerlijke productie, behoort tot het ‘oude systeem’. En daar wil je als jonge ontwerper niet mee geassocieerd worden. Maar hoe weet je zeker dat je duurzame en eerlijke kleding maakt? Welke keuzes maak je? En bestaat zoiets als milieuvriendelijke kleding? Dit is het antwoord van Desiree Kleinen.

tekst gaat verder onder afbeelding


Desiree Kleinen
 

‘Ik ben echt obsessed met tassen op het hoofd.’ Lachend wijst Desiree Kleinen naar een van haar moodboards. Een advertentie springt eruit, met een chique tas óp het hoofd van een model. Wat ze maar wil zeggen: op háár hoofd mag dus ook best een tas vandaag. Na twintig jaar voor modehuizen als Karl Lagerfeld en Balmain te hebben gewerkt, besloot ze tweeënhalf jaar  geleden haar eigen luxe tassenlabel te beginnen: Ree Projects. ‘Ik zag hoe hoog het tempo in de mode-industrie lag en hoe plat de ontwerpen daar  soms van werden. Alles moest altijd snel-snel-snel. Nu wil ik zelf zo dicht mogelijk op het hele proces zitten. Het leer moet het allerbeste zijn, lang meegaan. De leveranciers zoek ik rond de fabriek in Italië, zodat mijn carbon footprint zo klein mogelijk is. En de ontwerpen van mijn tassen zijn tijdloos, je moet ze wel langer kunnen dragen dan een seizoen.’

 

Schoppen tegen modehuizen verscheen in de rubriek 'In Beeld' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Anne Corré 
Fotografie: Jan Hoek

 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.