Artikelen

Lisa Konno

0 Vind-ik-leuks

Schoppen tegen modehuizen

Op modeacademies is duurzaamheid inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. Wie geen rekening houdt met duurzaamheid, footprint en een eerlijke productie, behoort tot het ‘oude systeem’. En daar wil je als jonge ontwerper niet mee geassocieerd worden. Maar hoe weet je zeker dat je duurzame en eerlijke kleding maakt? Welke keuzes maak je? En bestaat zoiets als milieuvriendelijke kleding? Dit is het antwoord van Lisa Konno.

tekst gaat verder onder afbeelding


Lisa Konno
 

‘Het is niet erg als die broek vies wordt hoor, die kun je nog afnemen met een vaatdoek.’ Lisa Konno haalt  er drie van de hanger – wijde broeken van parachutestof in roze, paars en  wit. Ze zijn onderdeel van een collectie  die het verhaal van haar Japanse  vader in Nederland vertelt. Oosterse ontwerpen, stoffen die doen denken aan Hollandse regenjassen: zó ziet  integratie eruit. ‘Ik wil met mijn  ontwerpen eigenlijk altijd een verhaal vertellen, mensen kunnen ontroeren. Dat de kleding op een eerlijke manier gemaakt is, is voor mij daarom vanzelfsprekend. Het zou hypocriet zijn wél iets moois te vertellen, en dan  voor het gemak even te vergeten dat  je de levens van mensen aan de  andere kant van de wereld negatief  eïnvloedt. Ik werk daarom veel met restmaterialen, zodat ik weet waar mijn stoffen vandaan komen. Dat ze mooi zijn, duurzaam, maar ook eerlijk.’

 

Schoppen tegen modehuizen verscheen in de rubriek 'In Beeld' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Anne Corré 
Fotografie: Jan Hoek

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.