Artikelen

Shaquille Gunther en Garezi Septara

0 Vind-ik-leuks

Schoppen tegen modehuizen

Op modeacademies is duurzaamheid inmiddels een vast onderdeel van het curriculum. Wie geen rekening houdt met duurzaamheid, footprint en een eerlijke productie, behoort tot het ‘oude systeem’. En daar wil je als jonge ontwerper niet mee geassocieerd worden. Maar hoe weet je zeker dat je duurzame en eerlijke kleding maakt? Welke keuzes maak je? En bestaat zoiets als milieuvriendelijke kleding? Dit zijn de antwoorden van Shaquille Gunther en Garezi Septara.

tekst gaat verder onder afbeelding


Shaquille Gunther & Garezi Septara
 

‘Ik ga echt dood man.’ Garezi Septara filmt hikkend van het lachen zijn campagnon Shaquille Gunther, die wordt behangen met minstens twintig gumshoes. De zool van de zwart met rode sneakers is van kauwgom gemaakt. ‘Ruik maar eens, het ruikt nog naar kauwgomballen.’ Die kauwgom werd door de Amsterdamse gemeente van de straten geschraapt, het Londense bedrijf Gumtec zette het vervolgens om in rubber. In opdracht van de Amsterdamse gemeente werden de jongens van kledingmerk Explicit ingeschakeld. ‘We ontwierpen al schoenen, dus toen ons gevraagd werd iets met het rubber te doen, waren we daar eigenlijk snel uit.’ Inmiddels zijn er zo’n 400 paar van de schoenen geproduceerd, de helft daarvan werd al online besteld. ‘We willen het rubber nu ook laten terugkomen  in onze kleding. Dat mensen wéten waar zo’n zool vandaan komt, dat maakt een schoen toch iets specialer'. 

 

Schoppen tegen modehuizen verscheen in de rubriek 'In Beeld' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Anne Corré 
Fotografie: Jan Hoek 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.