Artikelen

Tekst door: Stéphanie van der Raad

0 Vind-ik-leuks

Spik en spannend

De vuilnismannen houden de stad schoon. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat zorgen zij ervoor dat Amsterdam mooi blijft. Wij gingen de straat op en vroegen ze naar de schoonheid van hun beroep.
 

Sander Hoorn (49)Sander wil nooit meer iets anders, want hij ziet elke dag het echte Amsterdam. De Wallen vindt hij het leukste gebied, daar gebeurt elke dag wel wat. ‘Er werd bijvoorbeeld een keer een man buitengezet. Hij had niet genoeg geld meer, daar was die dame niet blij mee. Dus toen gooide ze eerst zijn kleren op straat en daarna werd hij zelf in zijn blote kont naar buiten geduwd.’ Sander werkt trouwens al vijfentwintig jaar voor de gemeentereiniging. ‘Nog zeventien jaar en dan mag ik met pensioen, maar ik verveel me niet en heb nog steeds zin in de komende jaren.’

 

Gwensley Jansen (36) Gwensley geniet het meest van de vrijheid die hij krijgt binnen zijn werk. ‘Ik mag de hele dag buiten zijn, heb geen baas die op mijn nek zit en hoef niet acht uur op een kantoor of in een magazijn te zijn.’ In Amsterdam werken vindt hij helemaal top. ‘Het is hier lekker druk. De mensen, de interactie tussen mensen: ik zie irritaties, geen irritaties... En zo beleef ik elke dag wel wat.’ Van toeristen heeft hij tijdens het werken soms wel een beetje last, zeker als ze op een fiets zitten.

 

Spik en spannend verscheen in de rubriek 'Van de straat' in de zevende editie van het Amsterdam &Co magazine: Grote stad, klein hartje. 

Tekst: Stéphanie van der Raad
Fotografie: Catharina Gerritsen

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.