Artikelen

Jackson (8)

0 Vind-ik-leuks

'Wat heb jíj nou aan?!'

Meisjes die zich drie keer per dag verkleden en met kattenoortjes op de deur uitgaan, daar kijkt niemand van op. Jongens die een uitgesproken stijl hebben, graag bonte kleuren dragen of zelf toga’s en kostuums creëren, vallen meer op. Zij krijgen vragen en opmerkingen over hun elegante verschijning. Wij spraken Jackson over zijn kledingfascinatie.

tekst gaat verder onder afbeelding


Jackson (8)
 

‘Ik doe voor de foto graag deze outfit aan en dat is een soort militair jasje. Ik had zoiets gezien op een plaatje en ik was heel blij toen mijn moeder deze vond. Ik heb dit ook wel eens naar school aan. Ze zijn op school wel gewend dat ik soms bijzondere outfits aan heb.’ Jackson verkleedt zich graag. Anders krijgen we een beetje overkill aan het woord outfits. Hij creëert  kostuums van dingen die hij thuis vindt. De laatste tijd gaat hij graag als een Romein gekleed of helemaal in het wit. Op de kleuterschool had hij een pakkenperiode, compleet met overhemd en stropdas. Moeder Natascha: ‘Hij is heel erg op details. Hij doet ook echt studies. Op dit moment tekent hij steeds haar met scheidingen. Hij doet inspiratie op van bijvoorbeeld Franse Asterix en Obelixfilmpjes. Dan zegt ‘hij: ‘Het maakt niet uit als ik het niet versta want ik kijk alleen naar de kleding.’’

 

'Wat heb jíj nou aan?!' verscheen in de rubriek 'Van Amsterdamse bodem' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Heleen Suèr 
Fotografie: Marie Wanders

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.