Artikelen

Louk (14)

0 Vind-ik-leuks

'Wat heb jíj nou aan?!'

Meisjes die zich drie keer per dag verkleden en met kattenoortjes op de deur uitgaan, daar kijkt niemand van op. Jongens die een uitgesproken stijl hebben, graag bonte kleuren dragen of zelf toga’s en kostuums creëren, vallen meer op. Zij krijgen vragen en opmerkingen over hun elegante verschijning. Wij spraken Louk over zijn kledingfascinatie.

tekst gaat verder onder afbeelding

 

Louk (14)

 

‘Ik was op zoek naar een vintage broek en toen vonden mijn moeder en ik een winkel in de Prinsenstraat, Tommy Page. Daar ga ik sindsdien iedere week heen om te praten met de eigenaar en mooie spullen te kijken. Tegenwoordig vind ik geschikte kleding bij Episode. Een jaar geleden ontmoette ik een kleermaker op een vintage festival Tweed Ride Breda. Deze kleermaker, Tom van het Hof, werkt elke woensdagmiddag bij Tommy Page. Hij inspireerde me om specifiek kleding uit de jaren 1930 en ’40 te dragen. Ik zou wel coupeur willen worden. Ik ben nu bezig zelf een boordloos overhemd te maken. De losse boord die er bij hoort, heb ik al gemaakt. Op school en in de binnen stad, waar ik woon, maakt het niemand uit dat ik er zo uit zie. Maar als ik in andere delen van de stad kom, zijn de reacties nog wel eens negatief.

 

'Wat heb jíj nou aan?!' verscheen in de rubriek 'Van Amsterdamse bodem' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Heleen Suèr 
Fotografie: Marie Wanders

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.