Artikelen

Quinten (9)

0 Vind-ik-leuks

'Wat heb jíj nou aan?!'

Meisjes die zich drie keer per dag verkleden en met kattenoortjes op de deur uitgaan, daar kijkt niemand van op. Jongens die een uitgesproken stijl hebben, graag bonte kleuren dragen of zelf toga’s en kostuums creëren, vallen meer op. Zij krijgen vragen en opmerkingen over hun elegante verschijning. Wij spraken Quinten over zijn kledingfascinatie.

tekst gaat verder onder afbeelding


Quinten (9)
 

‘Als ik wakker word, ga ik me eerst goed uitrekken, dan klim ik uit mijn hoogslaper. Ik ga eerst mijn haar kammen en dan denk ik: wat ga ik aandoen vandaag en wat voor weer wordt het? Dan kom ik meestal wel tot een leuke outfit. Ik blader wel eens in tijdschriften en dan zie ik de mode en denk ik ‘mmm, kan  ik dat misschien zelf maken?’ Dan heb  ik nodig: 1 ) een textielschaar – die heb ik , 2) naald en draad, 3) een goeie stevige stof die ervoor geschikt is. Want als je bijvoorbeeld een topje wil maken moet het niet van wol zijn want dat is te heet. Als ik in een mwoa-mwoa-stemming ben doe ik veel met grijs, zwart  en donkerblauw. Als ik heel vrolijk ben dan gebruik ik opvallende felle kleuren.  Ik hou erg van neonkleuren. Mijn klasgenoten weten nu wel: Quinten is een beetje het artistieke type van de klas. Maar ze vinden het gewoon wel leuk.’
 

 

'Wat heb jíj nou aan?!' verscheen in de rubriek 'Van Amsterdamse bodem' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Heleen Suèr 
Fotografie: Marie Wanders

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.